Illustration: Lisa Vaccino / Foto: Markus Gårder

Dark Minds

Drama Skolföreställning

En fysisk skräckföreställning om tankens kraft och fake news.

Fyra personer stämmer träff i en gympasal där, enligt en urban legend, fyra ungdomar hittats döda under oförklarliga omständigheter. De kommer över ett antal inspelningar från ungdomarnas sista kväll i livet och bestämmer sig för att återskapa kvällen för att fylla i luckorna och försöka förstå vad som verkligen hände. Ett maktspel påbörjas inom gruppen och de försöker kontrollera varandra.

Så visar det sig att denna urbana legend är en bluff. Eller är den?

Isabel Cruz Liljegren är dramatiker, regissör och dramaturg. Hösten 2019 var Isabel aktuell med manus till pjäsen Nakna som foster och gudar - Om kärlek, kvinnor och Karin Boye i ett samarbete mellan Riksteatern och Folkteatern i Göteborg. Isabel har tidigare skrivit pjäser och musikteaterverk för bl. a. Göteborgs stadsteater (Ensam galning), Uppsala Stadsteater (Eliten - esse, non videri), Riksteatern (Åååå snälla följ mig <3><3><3>) och Sveriges Radio Drama (Girlnet).

Mari har frilansat som koreograf och dansare sedan sin examen från Balettakademien Sthlm 2008. Hon har ett eget projektbaserat kompani, Carrasco Dance och gjort beställningsverk bl. a. åt Riksteatern, Unga Klara, Norrdans, Turnékompaniet och Black Box Company i Danmark och gjort en omfattande världsturné med sitt egna verk Bartolomeo.

Målgrupp: åk. 8 och 9 samt gymnasiet åk. 1

Sophie Augot
Lucas Carlsson
Marcel Gomes
Klas Lagerlund

Dark Minds av Isabel Cruz Liljegren och Mari Carrasco
Manus och regi: Isabel Cruz Liljegren
Koreografi och regi: Mari Carrasco
Scenografi, kostym och ljus: Chrisander Brun
Ljuddesign: Bernt Karsten Sannerud

Producent

Riksteatern