Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Mats Bäcker

Ingripandet

En rapp dramakomedi om vänskap med förhinder

Ingripandet är en rapp dramakomedi och en hyllning till den innerliga vänskapen och dess många fallgropar. Vad händer när kärlek, livskriser och olika åsikter kommer emellan?

Det som börjar som en vardaglig politisk diskussion utvecklar sig snart till något helt annat. Upprörda känslor får både gamla och nya motsättningar att komma upp till ytan. Innan de två bästa vännerna vet ordet av hänger hela deras relation på en skör tråd.

De två rollerna spelas av Per Burell och Pelle Grytt. Per Burell är en av Riksteaterns mest välkända skådespelare och har setts i en rad uppsättning, senast medverkade han i Några av oss. Pelle Grytt är hösten 2018 aktuell i Den inbillade sjuke på Maximteatern med bland annat Mikael Persbrandt och Petra Mede.

För regi står Victor Molino Sanchez, teaterregistudent vid Stockholms dramatiska högskola. Med Ingripandet gör Victor sin praktik på Riksteatern. Som handledare har han Riksteaterns förra teaterchef Måns Lagerlöf. Victor har en gedigen bakgrund som musikalartist och skådespelare.

Ingripandet (originaltitel An Intervention) är skriven av Mike Bartlett, engelsk dramatiker som även skriver för film och tv. På SVT kunde vi nyligen se hans hyllade dramaserie Doctor Foster.

Pjäsen hade urpremiär på Watford Palace Theatre i England 2014 och blev mycket väl mottagen av både publik och recensenter.Per Burell och Pelle Grytt

Av: Mike Bartlett
Översättning: Kerstin Gustavsson
Regi: Victor Molino Sanchez
Regihandledare: Måns Lagerlöf
Ljudbild och komposition: Daniel Fagerström
Scenografi & kostym: Johanna Mårtensson
Mask: Eva Rizell
Ljusdesign: Patrik Nystrand
Dramaturg: Eva-Maria Dahlin

Colombine Teaterförlag

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Sören Vilks

Recensioner

Länstidningen Östersund

2019-03-29

"Pelle Grytt och Per Burell gör den ursprungligt brittiska humorn till sin och använder den som en språngbräda till mer allvarsamma stråk. "

Sundsvalls Tidning

2019-03-29

"Per Burell och Pelle Grytt briljerar båda rakt igenom. Deras stora rutin och tyngd som skådespelare gör det hela mycket trovärdigt. De växlar känslolägen med små medel. De skildrar varm vänskap sorg och förtvivlan utan överspel. "

Motala & Vadstena Tidning

2019-03-11

"Rappt om vänskap och obotlig ensamhet"

Till recensionen