Kalas i Parken

Publiksuccén är tillbaka! Kom på kalas med clownerna i sommar!

Ta med släkt och vänner, sätt er i gröngräset och njut av ett färgsprakande Kalas i parken! Cirkusartister, clowner och musiker i toppklass bjuder in till en cirkusfest för alla åldrar!

Fysisk komik, magisk magi, imponerande cirkuskonster och musik från världens alla hörn är ingredienserna i denna föreställning. Clownerna vänder uppochner på allt, inklusive sig själva för att kalaset ska bli ett riktigt kalaskalas! Efter föreställningen finns möjlighet att själv prova på lite egna trix!
Välkommen på Kalas i parken!

– Vi är så otroligt glada över att Kalas i parken, efter förra årets succé, är tillbaka i sommar igen! Förra året slog vi publikrekord i flera parker och över en tredjedel av publiken hade nyligen kommit till Sverige på flykt. Att Clowner utan Gränser tillsammans med Riksteatern och Folkets Hus och Parker verkar för att kulturen i Sverige ska vara öppen och tillgänglig för alla människor är något vi är stolta över. Till Kalas i parken är alla välkomna! Precis som förra året kan publiken förvänta sig ett hejdundrande kalas fyllt med tokiga upptåg, hisnande cirkuskonster och musik från världens alla hörn. Det ska bli så roligt att få dela skratt och drömmar med människor runt om i sommarsverige, säger Jennifer Vidmo, generalsekreterare Clowner utan Gränser.

Alla artister på scenen är aktiva i organisationen Clowner utan Gränser och reser till världens mörkaste platser, drabbade av krig och kris, för att sprida skratt och hopp till de barn och familjer som behöver det som allra mest.


TrailerClowner utan Gränser
Clowner utan Gränser är en ideell organisation som sedan 1996 arbetat världen över för att sprida skratt till barn som lever i extrem utsatthet. Varje år skickar vi Sveriges bästa clowner, cirkusartister och musiker till världen värsta drabbade platser för att hjälpa barn och vuxna hitta tillbaka till leken inom sig igen. Då kan rädslor och tankar på krig, flykt och fattigdom ersättas med skratt, hopp och drömmar. Andra organisationer gör så att människor överlever. Clowner utan Gränser får människor att börja leva igen.

Konstnärligt ansvarig:
Camilla Rud

Medverkande:

Andrea Hilario är nycirkusartist och utbildad på nycirkusskolorna i Köpenhamn och Turin och turnerar runt om i Europa i olika projekt samt med Clowner utan Gränser världen över. Uppträder huvudsakligen som luftakrobat.

Karin Svensson jobbar som clown och cirkusartist i sina egna kompanier Trupp Trunk, Kompani Vet Hut och M.P.A.C., samt som sjukhusclown på barnsjukhus. Har en magisterexamen i fysisk komedikonst från Stockholms Dramatiska Högskola

Jenny Soddu har en kandidatexamen i nycirkus från Dans och Cirkus Högskolan (DOCH) och en magisterexamen från Stockholms Dramatiska Högskola och jobbar framför allt med akrobatik. Jenny har bland annat jobbat med Cirkus Cirkör, Kompani Giraff och Clowner utan Gränser.

Dave Braunsthal arbetar som clown och har turnerat med Clowner utan Gränser till Burma, Palestina, Kambodja och Grekland och var med i grundandet av Clowner utan Gränser Australien.

Petter Wadsten är jonglör och clown. Aktiv i flertalet internationella cirkuskompanier, utbildad på cirkusskolor runt om i Europa och har tagit en masterexamen i fysisk komedikonst vid Stockholms Dramatiska Högskola. Han är gästlärare på Cirkus Cirkörs cirkusgymnasium samt på cirkushögskolan Amoc i Köpenhamn.

Tobias Karlehag är musiker som arbetar med traditionellt slagverk. Utöver en kandidatexamen på Högskolan för scen & musik i Göteborg har Tobias studerat åtta månader hos mästare i både New Delhi och Istanbul. Tobias jobbar bland annat med Världensband samt med Improvisations och performance-projekt.

Anna Malmström är klarinettist och inspireras av melodier och uttryck från hela världen och skapar egen musik utifrån det. Anna medverkar i banden Sallyswag - som blev ”årets nykomling" på Folk och Världsmusikgalan 2015, Världens band - ett 14 mannaband från 3 kontinenter och folkmusikbandet Dagny.

Jonathan Larsson spelar dragspel främst i folk- och världsmusik-sammanhang men även mycket pop, reggae, klassiskt mm. Studerat jazzpiano och bott i Göteborg i 14 år.

Föreställningen är ett samarbete mellan Riksteatern, Folkets Hus och Parker och Clowner utan gränser.

medverkande

  • Clowner utan Gränser: Andrea Hilario, Karin Svensson, Jenny Soddu, Dave Braunsthal, Petter Wadsten, Tobias Karlehag, Anna Malmström, Jonathan Larsson

konstnärligt team

  • Regi: Camilla Ruud

Producent

  • Riksteatern och Folkets Hus och Parker

Fler bilder

Dela