Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Urban Jörén

Lilla Röd

Lilla Röd är ett spännande äventyr om drakar, mod och vänskap för hela familjen. 

Vi möter draken Lilla Röd. Hon trotsar sin pappas uppmaning att stanna hemma medan pappan själv går på jakt efter mat. I en stor skog stöter hon på den ensamme pojken Sebastian, som är på upptäcktsfärd.

Med öppna sinnen och nyfikenhet övervinner de språkbarriären och blir vänner för livet. En dag attackeras staden där Sebastian bor av den elake Gyllene Draken, och Lilla Röds och Sebastians vänskap sätts i gungning. Kommer de att kunna rädda staden och den långa fred som tidigare rått mellan dess människor och drakar?

Manus är skrivet av Håkan Hallberg och Lars Otterstedt efter en originalidé av Håkan Hallberg. I rollerna möter vi skådespelarna Niklas Andersson, Johanna Hovergren och Mette Marqvardsen.

Föreställningen spelas simultant på svenskt teckenspråk och talad svenska. Välkommen till en unik, spännande och varm föreställning om olikhet och vänskap.Press
UR Lilla Aktuellt Teckenspråk hälsade på oss när vi hade publikt genomdrag för Lilla Röd. Här kan ni se inslaget

Mette Marqvardsen, Niklas Andersson, Johanna Hovergren

Manus: Håkan Hallberg, Regissör: Lars Otterstedt, Scenograf och ljus: Charlie Åström, Kostymdesigner: Tanja Honkanen, Maskör: Gabriel Nal, Teckenspråkskonsulenter: Amina Ouahid och Joakim Hagelin Adeby

Producent

Riksteatern

Bilder

Video