Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Bild: Malmö Opera

Marguerite - en dans med djävulen

Musikteater

Goethes dramer om Faust tillhör den europeiska litteraturens allra största klassiker. I en helt ny turnéföreställning i gränslandet mellan opera och musikal får vi möta Faust och hans älskade Marguerite.

Marguerite bygger på den så kallade Urfaust – Johann Wolfgang Goethes första utkast till sitt livs stora epos, skrivet på 1770-talet. Manuskriptet var länge försvunnet, men efter Goethes död hittades en kopia i hans vän Luise von Göchhausens hus, nedtecknad med hennes handstil.

I Malmö Operas version av Faust ställer vi oss frågan om det kanske var hon och inte han som avslutade en av vår tids största berättelser. Hur hade historien slutat om hon hade fått helt fria händer? Luise själv är med i historien som både medspelare, berättare och regissör.

Tio artister sjunger och spelar fram den täta berättelsen i en kammarföreställning där alla kan göra allt och gränsen mellan sångare och musiker suddas ut. Ett spännande nytt manus och nya sångtexter skrivs till gammal musik i nya arrangemang. Musiken är uteslutande skriven av kvinnliga kompositörer genom fyra århundraden.

I rollistan finns välkända namn som Rickard Söderberg, som också skrivit manus och sångtexter, Sibylle Glosted, Adrian Angelico och Katarina Lundgren Hugg. För regi och koreografi svarar Melker Sörensen.

FAUST Adrian Agelico
MARGUERITE Sibylle Glostedt
BRANDER John Löfgren
MARTHA Sofia Mustaniemi
WAGNER Joa Helgesson
FROSH Rebecka Elsgaard
Rickard Söderberg
Martin Vanberg
Katarina Lundgren Hugg
Kristian Grundberg

Manus & sångtexter: Rickard Söderberg
Regi & koreografi: Melker Sörensen
Scenografi & kostym: Nina Fransson
Ljus: Johanna Svensson

Producent

Malmö Opera