Foto: Johan Sundell

Medborgarbandet

Musikteater

Stjärnspäckad politisk kabaré med humor och extravagans!

Medborgarbandet, med bland annat Nina Persson (The Cardigans) och Kristin Amparo, önskar ge hopp och framtidstro till Sveriges väljare under valåret 2018. I denna rykande aktuella föreställning levererar de sylvassa dramatiska texter med humor, extravagans och engagemang. Ett tiotal medverkande bidrar till myllret på scenen med ett liveband och artister, kända och okända, med viljan att lyfta kollektivet. Det är good old entertainment!

Medborgarbandet är en nusvensk rörelse med viljan att starta samtal om demokrati, medborgarskap och vikten av att bry sig om samhället. Syftet är att uppnå engagemang och deltagande. Bakom initiativet står Gudrun Hauksdottir och Nina Persson. Inspirationen till Medborgarbandet kommer bland annat från den politiska New York-gruppen The Citizens Band, som Nina Persson var en del av i flera år.

Våren 2018 spelades Medborgarbandets föreställning Vinnaren tar allt på Malmö Stadsteater och fick fantastiska recensioner:
”Jag lämnar Hipp alldeles lycklig” Skånska Dagbladet
”Rapp kabaré” Dagens Nyheter
”Genomsyras av strålande bra musik” Ystads Allehanda
”Generositet, konstnärlig lyhördhet, humor och kulturell mångfald” Svenska Dagbladet

När Medborgarbandet nu turnerar med Riksteatern blir det med en Best of-version av den hyllade Vinnaren tar allt, ett samarbete mellan Medborgarbandet och Malmö Stadsteater, som spelades under våren 2018.

I media

Dokumentären om Vinnaren tar allt
SVT K special 2018-08-17

Intervju med Nina Persson och Kristin Amparo om föreställningen Vinnaren tar allt
Tv4 Nyhetsmorgon 2018-02-28

Intervju med Nina Persson inför premiären av föreställningen Vinnaren tar allt
SVT Sverige 2018-02-24

Läs mer om Medborgarbandet på medborgarbandet.se

Medverkande

Skådespelare/sångare:
Nina Persson
Kristin Amparo
Dennis Lyxzén
Kanyi Mavi
Angelica Radvolt
Sakib Zabbar
Musiker:
Laszlo Dancs -bas
Nadia Hamouchi - blås, pads
Oscar Johansson - klaviatur/kapellmästare, kör
Amanda Savbrant - trummor, pads, kör
Joakim Svensson - gitarr, kör

Konstnärligt team

Idé: Nina Persson & Gudrun Hauksdottir
Text och musik: Gertrud Larsson, Åsa Asptjärn, Athena Farrokhzad, Felicia Mulinari, Nina Persson, Anna Kölén, Emil Jensen, Jenny Wilson, Conakry, Thomas Öberg, Kristin Amparo, Kanyi Mavi, Panda da Panda, Oscar Johansson, Mattias Joko, Alexander Wiebelt, m.fl.

Producent

Riksteatern

Recensioner

Norrländska Socialdemokraten | 25 augusti 2018

"Om alla medborgare hade varit lika bra som Medborgarbandet skulle Sverige vara en betydligt finare plats att leva på." Läs in fler

Norrländska Socialdemokraten | 25 augusti 2018

"Vi som befann oss i publiken är vinnare. Vi har vunnit en stark upplevelse, vi har vunnit kraft, engagemang och lust att kämpa." Läs in fler

Norrländska Socialdemokraten | 25 augusti 2018

"Då har jag inte ens nämnt kvällens utropstecken Angelica Radvolt och Sakib Zabbar, två förväntade bifigurer som stundtals tar över helt och överglänser både Dennis Lyxzén och Nina Persson. Det säger mer om Radvolt och Zabbar än något annat. Nina Persson visar nämligen att hon är en världsstjärna, framförallt under låten ”Demokrati”, och när Dennis Lyxzén får möjligheten att gasa på i ”Köp maj” gör han det – som den hardcoregud han är." Läs in fler