Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Julia Peirone

never grow old

Tre dansare i en utopisk färd genom tid och kropp.

I ett generöst rum flätas tre livsberättelser samman och vi får följa med på en färd genom tiden. Den som lyssnar riktigt noga kan höra växterna tala och få inblick i framtiden.

I never grow old, Paloma Madrids nya beställningsverk för Riksteatern, är alla fasta kategorier satta i rörelse. Ålder, kön och historia är fria för tolkning. Koreografen och dansaren fantiserar: Tänk om jag har levt som man i femhundra år, innan jag hamnade i denna kropp – och ingen tar hänsyn till min historia!

Till sin hjälp i utforskandet av fysiska minnen och transformationer, såväl fiktiva som faktiska, har Paloma Madrid två expressiva och tekniska dansare: Belén Maya, stjärna inom samtida flamenco och Ninos Josef, klassiskt och modernt skolad, med bakgrund på Kungliga Operan. Utmärkande för Paloma Madrid är hennes visionära och konkreta konstnärliga ledarskap som bygger på grundläggande frågor om den politiserade kroppen. Hon utforskar centrala och akuta begrepp som feminism, hållbarhet, mellanförskap, praktisk intersektionalitet och avkolonisering.
Åldersrekommendation: 15 år.

Paloma Madrid
Belén Maya
Ninos Josef

Idé och koreografi: Paloma Madrid
Scenografi: Mariana Alves Silva och Linda Emily Al-Ghussein
Kostym: Malin Busck / HI ON LIFE
Musik och ljuddesign: Safoura Safavi
Ljusdesign: Peter Stockhaus
Dramaturgisk konsultation: Gülbeden Kulbay
Gender movement konsultation: Liv Elf Karlen
Koreografisk konsultation: Malena Sjöstedt

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Riksteatern