Otyper

Inställt. Med omtanke om dig och dig. Och givetvis dig med.


Om föreställningen:

Befria tingen! Befria människorna! Fantasin till makten!

I en tid där ungas självbild och syn på världen blir alltmer styrd av stereotyper vill vi med den humoristiska och normkreativa föreställningen Otyper betona fantasins frihet och hylla det kritiska tänkandet.

Föreställningen utgår ifrån arketypiska och populärkulturella figurer som Darth Vader, Pippi Långstrump, Frihetsgudinnan eller Donald Trump med syfte att befria dem från deras hårt sittande tvångströjor. Vi leker och plockar isär deras kostymer, prylar, språk och personligheter för att sätta ihop dem i nya befriande kombinationer.

Otyper vill ge sin unga publik en ovanlig teaterupplevelse där det vardagliga får bli extraordinärt i berättelser bortom det stereotypa.

Manus av Isak Hjelmskog och Moa Möller. Isak Hjelmskog står även för regin och Moa Möller för scenografi och kostym.

Isak Hjelmskog är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå och har sedan examen 2005 medverkat i och skapat ett stort antal teater-, radio- och filmproduktioner. 2010 var han stipendiat på Theatertreffen i Berlin och sedan 2012 verkar han som regissör och dramaturg. Bland uppdragsgivarna återkommer Riksteatern, Östgötateatern, Ung scen Öst, SR Drama och Regionteatern Blekinge Kronoberg.
www.hjelmskog.com

Moa Möller är frilansande scenograf och kostymdesigner med flera produktioner för Riksteatern bakom sig.
Utöver Riksteatern har Moa uppdrag för såväl Dramaten, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Örebro länsteater, moment:teater och Uppsala stadsteater samt Liljevalchs konsthall och Nordiska museer. 2013 var Moa konstnärligt ansvarig för julskyltningen på NK i Stockholm.
www.moamoller.com

För åk 1-3, 7-9 år.

Är du lärare?
Ladda ner lärarhandledning för Otyper

Mina Azarian
Lucas Carlsson
Lilja Fredrikson

Av: Isak Hjelmskog och Moa Möller
Regi: Isak Hjelmskog
Scenografi och kostym: Moa Möller
Koreografi: Julia Kraus Dybeck
Ljuddesign: Elize Arvefjord
Ljusdesign: Holger Tistad
Maskdesign: Eva Rizell
Dramaturg: Ninna Tersman

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Markus Gårder