Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Simon Söderberg, Riksteatern

Perfektion

En livestreamad, poetisk dansteater om vår vilja att vara som de andra.

Varför bedöms kvinnors kroppar så ofta? Finns det perfekta människor, och skulle vi vilja ha perfekta människor? Perfektion tar upp människans eviga strävan efter att vara felfri.

Vi befinner oss i slutet av 1800-talet, och flickan Yermas inre längtan går inte ihop med samhällets förutsättningar. Hon känner att hon måste få ett barn för att bli accepterad.

Den här utmanande föreställningen är inspirerad av Frederico Lorcas pjäs Yerma. Dansarna Johanna Lindh, Hajan Jabar och Marie Lander illustrerar tydligt Yermas frustration, genom sina egna kroppar och erfarenheter. Föreställningen lyfter fram ett evigt ämne som är högaktuellt idag då kraven på att vara lyckad och passa in ställs allt tidigare.
 
– Vi vill utforska vad begreppet perfektion innebär och genom en kvinnlig blick reflektera över vad den konstanta strävan gör med oss som individer och med samhället i stort, säger Riksteaterns Tyst Teaters konstnärliga ledare Josette Bushell-Mingo. Hon står både för idé och regi.

Perfektion använder innovativ teknik som möjliggör upplevelsen för många. Föreställningen spelas på Riksteatern i Hallunda och livestreamas vid fyra tillfällen till en rad platser runt om i Sverige.

Perfektion spelas på svenskt teckenspråk och talad svenska.

Johanna Lindh, Hajan Jabar, Marie Lander

Regissör: Josette Bushell-Mingo, Koreograf: Melody Putu, Teckenspråksregissör: Amina Ouahid, Scenografi och kostym: Lotta Nilsson, Mask: Eva Rizell, Ljusdesign: Niclas Molin, Musik av Örjan Högberg och Fläskkvartetten.

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Simon Söderberg och Johan O Söderberg, Riksteatern