Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Klara G

Play 3.0

Samtida cirkus,

Show

Världspremiär! En högteknologisk feelgoodföreställning för alla mellan 7 och 107 år.

Välkommen in i Sirqus Alfons innovativa och moderna drömspel, Play 3.0! Med humor, värme och sprakande energi öppnar den hyllade trion dörren till sin surrealistiska värld. Punkig electropop, laser, artificiell intelligens, iPad-magi, musik, dans och interaktion varvas i ett rasande tempo. Förbered dig på en digital lek som ger livet puls och drömmarna kraft att blomstra.

Sirqus Alfon har i två decennier underhållit publik över hela världen med sitt cirkusinspirerade multiuttryck där kombinationen av musik, teknik, humor och energi skapar en helt egen genre.

2020 tilldelades Sirqus Alfon det prestigefyllda priset ”Bästa circus” på en av världens största scenkonstfestivaler, Fringe World Festival.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Sirqus Alfon/Follow the rabbit. Sverigepremiär på Riksteatern.

Sirqus Alfon

Koncept/Manus/Teknik/Musik: Sirqus Alfon
Med: Erik Rosales, Henrik Strindberg och Martin Östman
Kreativ producent: Josefin Rosales/Follow the rabbit
Consigliere: Paula Mcmanus
Koreograf: Anna Ståhl
Dramaturg: Jani Lohikari
Kostym och scenograf: Hanna Cecilia Lindkvist
Mask- och perukdesign: Agnes Kenttä
Motiondesigner: Victor Norman
Ljudtekniker: Philippe Bokmaar

Producent

Riksteatern i samarbete med Sirqus Alfon/Follow the rabbit.

Bilder

Foto: Sören Vilks

Video

Recensioner

Västerbottens-kuriren

2021-11-01

"Humorns och lekens grundingredienser är en stadig bas: det är slapstick, roliga miner, lite rumphumor och robotdanser. Därtill elektropopmusik och inte minst: teknik på höjden och tvären och i alla dimensioner."

Till recensionen

Smålänningen

2021-10-22

"Alla går ut med ett leende på läpparna."

Till recensionen

Sundsvalls Tidning

2021-09-27

"Vi bjuds in i en värld av ljud, ljus och elektronik där en trio aktörer är konstant aktiva tekniker och multiartister. Allt hänger ihop i en sällsam enhet. Vi vet aldrig var det tar vägen och blir ständigt överraskade. […] Och publiken trivs. Man låter oss vara med i leken och skojar visuellt med våra kroppsspråk. Föreställningen passar för hela familjen."

Till recensionen

Barometern

2021-10-13

"Sirqus Alfon leker ohämmat med modern teknik, lyckliga och förundrade som barn över dess till synes obegränsade möjligheter. De hoppar, dansar och studsar upp och ner, i förtjusning över vilka konster de kan göra med sina digitala verktyg. […] Det är fantasieggande, stundtals överraskande vackert och poetiskt. Och ofta väldigt, väldigt kul. "

Till recensionen

Eskilstuna-Kuriren

2021-10-19

"Men det är förstås som Babham säger: "Magin finns överallt". Det gäller bara att ta vara på den. Och det är Sirqus Alfon till fullo fena på. Med en mix av artificiell intelligens, gröna laserstrålar, musik på avsågad bas och mänskliga tillkortakommanden ställer de en massa invant på huvudet. Så se till att inte missa nästa gång cirkusen kommer till stan. Det kommer iallafall inte jag att göra."

Till recensionen

Kulturbloggen

2020-10-04

"Lekfullt och lustfyllt om smarttelefonens rena magi... Play 3.0 är en interaktiv och fantasieggande uppvisning med en trio som älskar att överraska och bjuda publiken på skratt."

Till recensionen