Skip to main content
Foto: Magnus Stenberg

Popkvinnor – andra sommaren

Musikteater

I sommar kommer spelplatserna i Norrbotten fyllas av ljuva poptoner igen, när föreställningen Popkvinnor – andra sommaren rullar ut på vägarna.

För två år sedan satte Norrbottensteatern upp sommarteatern Popkvinnor, en föreställning som byggde på musikjournalisten Anna-Charlotta Gunnarsons bok Kvinnorna som formade pophistorien.

Nu kommer poptonerna att ljuda igen, när Popkvinnor – andra sommaren sätts upp som årets sommarteater.

Regissör Rasmus Lindberg utlovar en rolig och medryckande föreställning.
− Det som kommer till är fler berättelser om kvinnliga musikskapare som blivit osynliggjorda i historieskrivningen. Vi utökar den gestaltade delen av deras berättelser och naturligtvis öser vi på med massor av svängig musik!

Att uppsättningen blev så uppskattad sist, samtidigt som den på grund av pandemin bara kunde spela ett fåtal föreställningar, var en anledningarna till att det nu blir en uppföljning.
− Föreställningen var även en del av teaterns hundraårs-firande av demokratiåren 1918-1921, där vi uppmärksammat den allmänna rösträtten, kvinnors rösträtt och vår svenska yttrandefrihet. I och med att år 2022 är ett valår tyckte vi att det var lämpligt att ta upp föreställningen igen, säger Rasmus.

Kristine Gulbrandsen
Tomas Isacsson
Karin Paulin
Katarina Pettersson
Maria Pontén
Martin Sundbom (kapellmästare)
Anna Wedin
Sara Wohlin Zerpe

Manus: Rasmus Lindberg, efter boken Kvinnorna som formade pophistorien av Anna Charlotta Gunnarson.
Regi: Rasmus Lindberg

Producent

Norrbottensteatern