Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Andreas Lundberg. Montage: Windh&co

Power

Performance,

På svenskt teckenspråk,

Show

En explosiv och visuell performanceföreställning.

Med poesi, dans och battles skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina normer och tabun. En hemmafru och en kvinna som gör karriär borde anses lika starka och viktiga – men vem gör rätt enligt samhället? Kanske båda? Men förmodligen ingen. På scenen representerar de yin och yang – två urkrafter som både balanserar upp och strider mot varandra. Två själar i en kropp, och två kroppar med ett sinne.

Genom Visual Vernacular, en visuell storytelling som använder gester och mimik, blir föreställningen tillgänglig för alla. Power lämnar publiken – döva som hörande – med många tankar och funderingar.

Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. Manuset är skrivet av Maja Lidbrink som tidigare skrivit Hem, en pjäs om döva flyktingar under flyktingkrisen 2015. Hem turnerade med Riksteatern 2019 och Amina var en av skådespelarna i den uppsättningen. För regin av Power står Mindy Drapsa, konstnärlig ledare på Riksteatern Crea som även regisserade Hem.

Spelas på svenskt teckenspråk med nyskriven musik och visuella scenografiska lösningar som förstärker berättandet så att även icke-teckenspråkiga kan förstå och njuta av föreställningen.

Föreställningslängd: 55 min


Teckenlista
Här är en teckenlista för dig som vill lära dig några tecken inför föreställningen.
Teckenlista Power

Amina Ouahid
Jamila Ouahid

Manus: Maja Lidbrink
Regi: Mindy Drapsa
Dramaturgi: Lisa Lindén
Scenografi: Lotta Nilsson
Kostym: Tanja Honkanen
Mask: Anna Olofson
Ljusdesign: Jenny Larsson
Komposition: David Gülich
Koreografi: Eira Fuglstad

Konsult: MiaMaria Björkstrand

Tekniskt team: Roger Spångberg, Ellen Lefebvre & Zeb Svärdendahl

Producent

Riksteatern Crea

Bilder

Foto: Maja Brand

Video