Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Illustration: Fideli Sundqvist

Puppan

Barn/Familj,

Skolföreställning,

Teater

Vad händer med inuti:et när utanpå:et ändras?

Sommarlovet har just börjat och Puppan kan knappt bärga sig. De kommande veckorna ska hon och bästisen Vinge ägna dagarna åt att leka vid sitt hemliga gömsle och vakta äggen i det nedrasade fågelboet. När Vinge berättar att han fått plats på sommarkollot så ställs allt på ända och Puppan blir lämnad kvar ensam, utan någon plan. Samtidigt knakar och spänner det i hela kroppen och efter att vingar och spröt plötsligt slagit ut under en natt, så är ingenting sig likt.

Som av en händelse vill nu den äldre och tuffare tjejen Cici ha Puppans uppmärksamhet. Puppan slits mellan att vara kvar i sitt gamla barn-jag och omgivningens förväntningar på vem hon borde vara nu. Kan hon fortsätta att vara samma inuti, fastän det känns som att hela kroppen exploderar - eller måste hela hon bli någon helt ny?

Puppan är en nyskriven klassrumsföreställning för åk 2-3, om att vara trogen sig själv och samtidigt våga sträcka sig ut. Vad händer med inuti:et när utanpå:et ändras?

Den flerfaldigt prisbelönta författaren och illustratören Emma AdBåge har skrivit manus till föreställningen. För regi står skådespelaren Anja Rajic som tidigare medverkat i flera föreställningar på ung scen/öst.

En produktion från ung scen/öst i samarbete med Riksteatern.

Föreställningslängd: 50 min

Är du lärare?
Här är material att ladda ner:
Lärarhandledning för Puppan (pdf)
Extra förberedelsematerial Puppan (pdf)

Lilja Fredrikson
Joel Schmidt
Astrid Drettner

Manus: Emma AdBåge
Regi: Anja Rajić
Scenografi och kostym: Anna Dolata
Maskdesign: Agnes Kenttä
Ljuddesign: Elize Arvefjord

Producent

Ung scen/öst i samarbete med Riksteatern