Skip to main content
Foto: Yasmine Asha, Maher Sabra, Kian Toupal

Riksteatern på Stockholms kulturfestival och Malmöfestivalen sommaren 2022

Musik

Lena Chamamyan. Foto: Maher Sabra

Foto: Maher Sabra

LENA CHAMAMYAN
Mellanösterns folkmusik med en doft av jasmin och orientalisk jazz.

Syrisk-armeniska sångerskan Lena Chamamyan gästar Stockholm med en blandning av egna kompositioner, folkmusik från Mellanöstern och västerländsk klassisk musik. Genom sin musik återupplivar Lena mellanösterns folkmusik med moderna arrangemang och skapar en länk mellan den klassisk orientaliska musiken och samtida världsmusik. Känd för sina improvisationer och interaktioner med publiken bjuder Lena upp till dans och sång på arabiska, armeniska och engelska!

Lena Chamamyan är född i Damaskus med armeniska rötter och gav sin första konsert endast fem år gammal. Sedan dess har hennes röst och musikalitet berört publiken i både öst och väst och hon är ansedd som en av de främsta sångarna i sin generation.

"With much enthusiasm, I am preparing a variety of music that can reflect the summer open air venues in Sweden and I am looking forward to meet all of you. All the audience will be united by a warm melody and oriental beat" hälsar Lena.

Malmö festivalen:
14 aug kl. 19.00-20.30
Stora Scenen
Läs mer

Stockholm Kulturfestival:
17 aug kl. 19.00-20.00
Skeppsbron

Läs mer

Yasmin Levy och Faramarz Aslani. Foto: Yasmine Asha

Foto: Yasmine Asha

YASMIN LEVY + FARAMARZ ASLANI
Ett unikt möte mellan två legendariska sångare.

Hör två av världsmusikens största profiler i ett helt unikt, nytt samarbete. Yasmin Levys själfulla sång och Faramarz Aslanis lyriska stämma möts i solon och duetter på spanska, persiska, ladino, hebreiska och grekiska.

Yasmin Levy tar den medeltida spansk-judiska ladino-musiken in i det moderna musiklandskapet. Hennes känslosamma stämma har berört publik över hela världen, genererat fantastiska recensioner i världens främsta tidskrifter och gjort henne till en verklig internationell stjärna.

Faramarz Aslani är en legendarisk persisk sångare, gitarrist, lyricist, låtskrivare och musikproducent. Han räknas som en pionjär inom modern iransk musik och hans poesi, som ofta handlar om kärlek och nostalgi, har många lager och kan tolkas på fler än ett sätt.

Stockholm Kulturfestival:
19 aug kl. 21.00-22.30
Skeppsbron

Läs mer


Ebi. Foto: Kian Toupal

Foto: Kian Toupal

EBI
En konsert från hjärtat med en av Irans mest älskade sångare.

Den legendariska iranska sångaren Ebis på samma gång silkeslena och kraftfulla röst har gett honom miljontals fans över hela världen. I konserten kombineras sånger om ämnen som ligger nära Ebis hjärta: fred, vänskap, kvinnors rättigheter, Iran och kärlek. I denna mäktiga föreställning som är fulladdad med positiv energi, tar Ebi med publiken på en personlig resa där varje nummer i föreställningen presenteras med ett poetiskt videomeddelande där Ebi talar från hjärtat.

Ebi har under sin 50-åriga karriär släppt 30 album, närmare 100 singlar och uppträtt för utsålda hus världen över.


Stockholm Kulturfestival:
21 aug kl. 22.45-23.59
Gustav Adofs Torg

Läs mer
https://www.malmofestivalen.se

https://kulturfestivalen.stockholm.se


Producent

Stockholms kulturfestival och Malmöfestivalen i samarbete med Riksteatern