Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Senay Berhe / Illustratör: Chris Hägglund Rinzén / Grafisk form: Karl Stefan Andersson

seven methods of killing kylie jenner

Drama,

Komedi,

Teater

En rapp och mångbottnad föreställning i det digitala gränslandet.

När Forbes utser den yngsta systern i Kardashian-familjen, Kylie Jenner, till "The youngest selfmade billionare" får Cleo nog och tweetar med sitt anonyma konto, @INCOGNEGRO, ut en vass och humoristisk lista på metoder att mörda Kylie Jenner. Cleos tweets är roliga, skarpa och uppläxande kring social orättvisa, rasism, och kapitalism. Vännen Kara blir orolig, måste verkligen Cleo vara så hotfull? Snart ändras tonen då likes och retweets byts mot hatmejl och kniv-emojis. Gränsen mellan internetpersonas och IRL-relationer suddas ut, och den ökade granskning Cleo utsätts för sätter hennes verkliga vänskap med Kara under press.

seven methods of killing kylie jenner gestaltar livet både IRL och genom twitterflödets memespråk för att utforska stereotyper av svart femininitet, colorism, vit kapitalistisk exploatering och politisk aktivism i sociala medier. Dramatikern Jasmine Lee-Jones har vunnit flera priser för sin debutpjäs seven methods of killing kylie jenner bl.a. Evening Standard och Critics' Circle Most Promising Playwright Awards och Alfred Fagon Award. En produktion i samarbete med Royal Court Theatre i London.

Seven methods of killing kylie jenner har Sverigepremiär med Riksteaterns turné hösten 2022.

I den här uppsättningen förekommer grovt rasistiskt och sexuellt språkbruk.
I uppsättningen förekommer vissa sekvenser av blinkande ljus, höga ljud, scenrök och rökning av teatercigaretter.

Cleo: Nancy Ofori
Kara: Rachel Ann Willer

Av: Jasmine Lee-Jones
Översättning: Doreen Ndagire
Regi: Milli Bhatia
Rörelseregi: Delphine Gaborit
Scenografi och kostym Royal Court Theatre: Rajha Shakiry
Ljusdesign Royal Court Theatre: Jessica Hung Han Yun
Ljuddesign: Elena Peña

Scenografi och kostym Riksteatern: Annika Bromberg
Ljusdesign Riksteatern: Sofie Anderson
Assisterande ljuddesigner: Isabella Kear
Dramaturg: Edward Bromberg och Alexander Charlamov
Regiassistent: Norea Sandberg
Sufflör: Maud Forsman

Förlag:
Colombine Teaterförlag

Producent

En Royal Court Theatre-produktion i samarbete med Riksteatern

Video

Recensioner

Västerbottens-Kuriren

2022-09-29

"Det är helt makalösa prestationer av Nancy Ofori i rollen som Cleo och Rachel Ann Willer som Kara, när de naglar fast varje skiftning av tonläge och undertext, för att inte tala om det fysiska gestaltandet; ett totalt övertagande av scenrummet med den rasande och fräsande vrede som flipperstudsar mellan personliga erfarenheter och strukturell analys av historiens och samtidens homofobi och rasism."

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-09-23

"På Riksteatern (i samarbete med Royal Court Theatre) axlas rollerna som vännerna Kara och Cleo av Rachel Ann Willer och Nancy Ofori. Och det gör de med den äran. Att se de två interagera på scenen, i Milli Bhatias regi, är som att bevittna en tennismatch på Wimbledon-nivå. Med repliker vassa som rakblad navigerar de tillsammans genom den Twitterstorm som Cleo har orsakat..."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-09-23

"Att se Milli Bhatias uppsättning av ”Seven methods of killing Kylie Jenner” är som att hamna mitt i en storm. Och då tänker jag inte främst på den Twitterstorm som pjäsens Cleo orsakar med sina inlägg om att göra processen kort med det kommersiella fenomenet Kylie Jenner, utan en intellektuell och känslomässig storm."

Till recensionen