Foto/Copyright: Hubert Amiel

2 okt|Umeå

The Quest

Stand up Teater

Skruvad stand-up med en riddare, hans mamma och en pianospelande katt.

Vad är väl en dejtingapp mot en mamma och en katt?

Cédric Eeckhout, en medelålders man i riddarrustning, är en man i kris. Han reser runt i Europa för att söka efter sin identitet. Med sig har han sin mamma som ihärdigt söker efter en livspartner till sin son. Tillsammans med en pianospelande katt ger de sig ut på en svindlande färd och nu har turen kommit till Sverige.

Cédrics liv är fullt av separationer. Först den mellan hans vallonska mamma och hans flamländska pappa. Och nu den av hela EU, som hotar att spricka efter nationalismens framfart. I The Quest lyfter han fram de likheter som förenar hans personliga öde med hela kontinentens. Det blir en personlig och ändå allmängiltig föreställning om politik, identitet och kärlek.

Den framstående belgiske skådespelaren Cédric Eeckhout har arbetat med många av Europas stora regissörer. 2018 medverkade han exempelvis i Ithaca i Bryssel, regisserad av den uppmärksammade och för Riksteatern aktuella, brasilianska regissören Christiane Jatahy (hennes framgångsrika Agora Que Demora turnerar med Riksteatern våren 2021).

The Quest spelas på engelska.

Samproducenter:
Riksteatern, Les Théâtres de la ville de Luxembourg, Mars – Mons Arts de la Scène, L’ANCRE – Théâtre Royal, Grand Théâtre / Noorderzon, Trafó Budapest, La Coop asbl et Shelter Prod.

Cédric Eeckhout
Andrea Romano
Jo Libertiaux

Manus och regi: Cédric Eeckhout med hjälp av Douglas Grauwels
Dramaturg: Nils Haarmann
Scenografi och kostym: Laurence Hermant
Ljusdesign: Emily Brassier
Språkkonsult: Daisy Phillips
Création Studio Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Producent

Riksteatern i samarbete med Théâtre National Wallonie - Bruxelles

Turnéplan