Skip to main content
Illustration: Johan Samuelsson / Foto: Caroline Andersson

Tre streck

Stand up

Skarpsynt stand-up med Melody Farshin!

Tre streck är en stand up-föreställning av och med komikern Melody Farshin. Med sin unika pricksäkerhet och tajming tar hon oss igenom identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Om att hitta innanförskapet i utanförskapet. Och där kanske frågan får ett svar: hur hittar man sin egen väg och sin superkraft när den inre rösten är ens värsta fiende?

Melody Farshin är stand up-komiker och författare. 2018 utkom hon med debutboken Mizeria där hon med ett inifrånperspektiv skildrar en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige. 2020 sattes Mizeria för första gången upp på scen, i egen dramatisering, specialskriven för KulturhusetStadsteatern.

Melody har även under flera år varit konferencier under poesimästerskapet Ortens bästa poet som drevs av föreningen Förenade Förorter mellan 2015–2018.

Ett samarbete med Stadsteatern Husby

I media:

"komikern-melody-om-att-standigt-bli-ifragasatt-som-svensk"
Hör när Melody berättar om drivkraften att göra humor om utanförskap och om att vara kvinna i en mansdominerad stand up-bransch
TV4 Efter Fem, 2022-02-10

"melody-farshin-behandlar-mellanforskapet-med-humor-och-allvar-i-tre-streck"
Hör när Melody berättar om showens koncept, ger sin syn på Sveriges standup-bransch och pratar om hur hon lyckas hitta det roliga i ett samhälle som inte alltid framstår som särskilt roligt.
Sveriges Radio, P3 Din Gata, 2022-02-16

"stauppkomikern-kanner-stolthet-i-att-komma-fran-orten"
Melody Farshin pratar om sin barndom och om ett mellanförskap som på ett sätt blivit grunden för showen Tre Streck
TV4 Morgon, 2021-08-25

"melody-farshin-gor-komedispecial-forortshumor-miljonprogram-andra-generationens-invandrare-moderland-fosterland-miljonprogram"
Melody vill göra igenkänningshumor för andra generationens invandrare från miljonprogramsområden.
SVT Kulturnyheterna, 2021-10-26
Melody Farshin

Av och med: Melody Farshin
Regikonsult: Baker Karim
Animatör: Johan Samuelsson
Komposition: Mack Beats
Ljus: Anton Linder
Dramaturg: Mia Winge
Dramapedagog: Elin Callmer

Producent

Riksteatern i samarbete med Stadsteatern Husby

Video

Recensioner

Dagens Nyheter

2021-11-13

"Då är budskapet i kväll kristallklart: det majoriteten kallar ”utanför” är egentligen inuti och något mycket roligare. Ta det och äg det. "

Till recensionen

Dagens Nyheter

2021-11-13

"Min bänkgranne ligger ner och kippar efter luft, exempelvis när Farshin jämför ett svenskt, blygsamt bröllop – ”lite-enkelt-tänkte-vi-i-trädgården-liksom” – med åtta gäster och med ett kaosigt Södertälje-dito där man, utan körkort, dundrar brudparet rakt in till festen och sedan måste övertyga den närvarande polisen om att jättesvärdet bara ska användas till att skära tårtan med – inför 700 gäster."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2021-11-13

"Men Melody Farshin ger sig ut på balansbrädan med en säkerhet, tekniskt driv och ett flöde som andra kunde offra åtskilligt för. Och hon har det som bara de riktigt stora på scenen har; gestaltning."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2021-11-13

"Det är alltså en blandning av föredrag, stand-up och ett brinnande peptalk för alla ortenmänniskor. Allvar, skämt, revansch."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2021-11-13

"Identiteterna är minst tre: hemlandet, fosterlandet, miljonprogrammet. Melody Farshin gör lyckad stand-up om kulturkorkrockarna i förorten."

Till recensionen