Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Petter Persson

Utopia av Circus I love you

Samtida cirkus

Utopia är planerad att spelas från torsdag-söndag på varje ort. Circus I love yous hemsida uppdateras löpande med nya datum och tider för varje ort.

En färgsprakande kärleksförklaring till cirkuskonsten och livet.

Söt som kondenserad mjölk. Rar som en kanin. Smakstark som en vild jordgubbe. Så beskriver kompaniet Circus I love you själva sin föreställning Utopia.

Circus I love you är det samtida nordiska cirkuskompaniet som sedan starten 2017 turnerat runt om i Europa, i länder som Frankrike, Sverige, Belgien, Tyskland, Nederländerna och Litauen. I höst turnerar de med Riksteatern med Utopia, en föreställning som bjuder på allt det där som den moderna cirkusen är så bra på; kittlande akrobatik, smittande skratt och fundersam reflektion över kroppens möjligheter och tyngdlagens effekt - allt i ett intimt cirkustält.

Föreställningen Utopia är en komposition för 5 multitalanger, akrobater tillika musiker. En kärleksförklaring till cirkuskonsten och livet, där artisterna genom diverse cirkusdiscipliner jonglerar och balanserar både med och på kroppar och instrument.

Musiken har en särskild plats i Utopia eftersom föreställningen kan sägas komponeras fram med toner, ackord och rytm. Den akrobatiska kompositionen görs samtidigt med den musikaliska och som publik bjuds du på en emotionell resa där varje akt tillsammans bildar en helhet. En färgsprakande ostoppbar maskin som drivs framåt av en entusiastisk energi som smittar av sig på sin publik. Upplev cirkus när den är som bäst - vacker, överraskande och riktigt nära sin publik.

Föreställningslängd: 1 tim utan paus

Sade Kamppila
Oskar Rask
Julien Auger
Benoît Fauchier
Thibaud Rancoeur
Pelle Tillö
Julia Simon

Idé och konstnärlig utformning: Julien Auger, Sade Kamppila, Oskar Rask, Thibaud Rancoeur, Benoît Fauchier, Pelle Tillö

Producent

Riksteatern

Video