Skip to main content
Foto: Micke Sandström och Jakob Eklund

Varsel

Teater

Turnén är INSTÄLLD


Kayo Shekoni och Rennie Mirro i ett moraliskt drama med komiska undertoner.

Året är 2008 och det är lågkonjunktur. Vi befinner oss i ett omklädningsrum på en konkurshotad bilfabrik i Detroit. Där får vi följa fyra arbetare i en tid av stor osäkerhet.

Shanita måste hitta en försörjning för sig och sitt ofödda barn, Faye måste bestämma sig för hur och var hon ska leva och Dez för hur han kan förverkliga sina drömmar. Deras närmaste chef Reggie har ett stort problem. Hur ska han lyckas undvika att svika sina medarbetare och samtidigt vara lojal mot sin egen chef?

Varsel är en universell berättelse om kamp, nedskärningar och moraliska dilemman. Om hur somliga relationer blir starkare, medan andra band slits isär när lågkonjunkturen blir personlig.

I den stjärnspäckade ensemblen ser vi bland annat Kayo Shekoni och Rennie Mirro. För regi står den prisbelönta Josette Bushell Mingo, senast aktuell på Riksteatern med Nina – A story about me and Nina Simone och En druva i solen. Pjäsen som hade premiär i New York 2016 är skriven av den framgångsrika unga amerikanska dramatikern Dominique Morisseau som jämförs med de stora amerikanska dramatikerna av vår tid. För översättning står Jason ”Timbuktu” Diakité.

En samproduktion mellan Riksteatern och Uppsala stadsteater, med premiär på Uppsala stadsteater hösten 2020.

Alma Eliasson Godonou
Binyam Haile
Rennie Mirro
Kayode Shekoni

Av: Dominique Morisseau
Översättning: Jason "Timbuktu" Diakité
Regi: Josette Bushell-Mingo
Scenografi/kostym: Lotta Nilsson
Dramaturgi: Marie Persson Hedenius
Maskdesign: Johanna Rönnbäck
Ljusdesign: Mats Öhlin
Ljuddesign: Petrus Königsson

Producent

En samproduktion mellan Riksteatern och Uppsala stadsteater

Bilder

Foto: Sören Vilks