Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Damsaz

Voices of Change – Damsaz

Ensemble Damsaz bjuder in dig till en musikalisk resa fylld av samklang och hjärtslag som leder dig genom en rikedom av iranska toner.

Lördag 2 mars 2024 kl. 19.00
Göteborgs konserthus, Stenhammarsalen
Speltid: ca 1 tim 45 min inkl. paus
Biljettpris: 320kr
Köp biljett


Denna kärleksfulla duett grundades av inga mindre än Hamid Motebassem och Samira Golbaz, två själsfränder i musikens värld, vars samspel berör och förtrollar. Duetten gästas av tonbakspelaren Hiva Khatib.

Hamid Motebassem, kompositör och mästare på setar, föddes i Mashad, Iran, år 1958. Musik var en del av hans uppväxt i en familj där toner var hemma. Bland hans lärare fanns mästare som Hossein Alizadeh och Mohammad Reza Lotfi. Som grundare av Sällskapet för Tar och Setar har han sedan 1994 organiserat årliga seminarier om dessa två instrument. Sedan 1992 har han medverkat på otaliga album av samtida iranska kompositörer och på alla publicerade produktioner av Dastan Ensemble. Idag är han en av Irans mest kända kompositörer; hans verk för Dastan-ensemblen och storslagna orkestrar som SIMORQ & PARDIS har hyllats internationellt.

Samira Golbaz, bam-tar-spelare född år 1984, är en passionerad musiker med en kandidatexamen i musik från Sooreh University och en masterexamen i konstforskning från Music University of Iran. Hennes främsta mästare i konsten att lära sig setar och persisk musik inkluderar Ataollah Jangook, Rastinfar, Masoud Shaari och Hamid Motebassem. Förutom att undervisa är hon aktiv på många internationella festivaler, hörs i flertalet produktioner och är även en engagerad recensent av musikartiklar.

Hiva Khatib, redan i tonåren började hennes akademiska musikaliska utbildning och hon specialiserade sig snabbt på slagverksinstrumentet tonbak under ledning av stora virtuoser. Sedan sin examen har hon samarbetat med flera välkända iransk-kurdiska musiker och blivit en etablerad artist både i Iran, Sverige och Norge.

Ensemble Damsaz bjuder in dig till en omisskännlig musikalisk resa, där varje ton bär på passion, historia och en gemensam kärlek till iranska melodier. Med sin samlade expertis och oföränderliga hängivenhet transporterar dessa virtuoser publiken till hjärtat av persisk musik, skapandes en upplevelse som går bortom gränser och talar direkt till själen.

Arrangör: Riksteatern

Om Voices of Change
Riksteaterns konserter och festivaler