Till innehåll
Illustration: Riksteatern
Illustration: Riksteatern
Riksteatern Crea / föreställningsarkiv

Dream Boys (2009)

Att vara bög är en sak. Att vara döv en annan. Men vad händer när man ingår i båda dessa grupper? Blir resultatet dubbel inkludering, eller hamnar man tvärt om i ett ännu större utanförskap?

Med teatern som verktyg inventerade fyra killar under en vecka vid Stockholm Pride 2008 sina erfarenheter av att tampas med hörande och heterosexuella normer, på dessa bygger föreställningen. Dream Boys hade premiär på Pridefestivalen och har efter det även uppförts på Dövas dag i Piteå samt Teaterdagarna i Hallunda.

Dream Boys är en självutlämnande och stark gestaltning, där dånande techno, varvas med monologer, interaktion och öppenhjärtig ärlighet. Dream Boys handlar om stolthet, vilja och mod. Stolthet över sin identitet, viljan att bli accepterad för den man är. Och modet att verkligen komma ut.

Föreställningen följs av ett samtal mellan ensemblen och publiken. Genom det mötet ges en djupare förståelse för den process som lett fram till föreställningen, skådespelarnas bakgrund samt HBTQ-rörelsen och dövvärlden. Föreställningen spelas på både svenskt teckenspråk och talad svenska.

Medverkande
Medverkande, idé och manus: Johnny Rydh, Oliver Suomela, Tommy Fransson, Thomas Wittwer

Produktion
Regi, idé och koncept: Josette Bushell-Mingo
Teknisk projektledare: Jenny Larsson
Producent: Anna Ljungqvist

Dream Boys turnerade våren 2009

Vill du veta med om denna eller om andra produktioner av Riksteatern Crea? Kontakta oss här.