Till innehåll
Foto: Mansour Hosseini
Foto: Mansour Hosseini
Riksteatern Crea / föreställningsarkiv

Ett skakigt äventyr (2010)

Ett skakigt äventyr handlar om frihet, längtan och drömmar. Fyra vänner trotsar alla fysiska hinder för att ge sig ut på sina drömmars resa.

Moa och Indra längtar ut i världen, efter kultur och upplevelser. De har tröttnat på att vara beroende av ledsagning och tolk och bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

Med sig på resan får de Ali, en servitör på väg till sitt hemland Egypten, och Elvis, en sångare som försöker ta sig till Hawaii för att hylla sin idol och namne. De färdas på kamel genom öknen för att utforska Egyptens pyramider, de möter Indiens trängsel och dofter och de når Hawaiis stränder där bad, dans och läckra maträtter väntar. Men resan slutar inte där…

Ensemblen består av tre personer med dövblindhet och en skådespelare från Riksteaterns Tyst Teater. För regin står Josette Bushell-Mingo, konstnärlig ledare på Riksteaterns Tyst Teater.

Ett skakigt äventyr har tagits fram i samarbete med skådespelarna. Ljus, ljud och specialeffekter är anpassade till en dövblind målgrupp men föreställningen spelas för en blandad publik. Ett skakigt äventyr ingår i projektet Nya vyer.

Längd: ca 30 min

Medverkande
Carlos Müller Villanueva
Gurli Wåglund
Ann Jansson
Rolf Eriksson

Produktion
Regi: Josette Bushell Mingo
Regiassistent: Angelina Nyström
Dramaturg: Tora von Platen
Scenografi/kostym: Lotta Nilsson
Ljus: Mattias Mattemat Fransson
Kompositör: Niklas Swanberg
Effektmakare: Elad Saad

Ett skakigt äventyr turnerade hösten 2010

Vill du veta med om denna eller om andra produktioner av Riksteatern Crea? Kontakta oss här.