Till innehåll
Foto: Josefin Bergqvist
Foto: Josefin Bergqvist
Riksteatern Crea / föreställningsarkiv

Här kommer pippi Långstrump! (2011)

Riksteaterns Tyst Teater tar med lekfull humor med publiken på en fantasieggande resa genom Pippis värld när Pippi Långstrump för första gången någonsin sätts upp på teckenspråk.

Alla känner väl Pippi Långstrump?! Den starkaste flickan i världen, som bor ensam med sin apa Herr Nilsson och sin prickiga häst Lilla Gubben?! Som bakar pepparkakor på golvet, övermannar både inbrottstjuvar och poliser och inte alls förstår varför hon ska behöva gå i skolan?!

Regissören Debbie Rennie säger att för henne symboliserar Pippi Långstrump frihet och att det är en av anledningarna till att hon vill jobba med föreställningen.

- Det här är en unik chans att på teckenspråk berätta för döva och hörselskadade barn om barns rättigheter. Men också en chans att förmedla att vi måste vara stolta över vårt språk!

Pippi är jättestark men snäll, busig men rättfärdig. Den numera världsberömda Astrid Lindgren har med Pippi skapat en karaktär som talar till både barns och vuxnas fantasi världen över. Med berättelserna om den rödhåriga, fräkniga flickan skildras mänskliga teman som friheten att få leka, rätten att få bestämma över sig själv och fantasins inneboende kraft.

Längd: 1 tim och 15 min. 

Medverkande
Juli af Klintberg
Bülent Yalcin
Mette Marqvardsen

Produktion
Regi: Debbie Z. Rennie
Dramatiker: Tora von Platen
Scenografi och kostym: Märta Fallenius
Mask: Eva Rizell
Scenmästare och tekniker: Carina Jernberg
Producent: Mia Modig
Projektledare kommunikation: Inger Jivebäck
Marknadsförare: Emma Berggren
Teknisk projektledare: Jenny Larsson
Pressansvarig: Erica Espling

Här kommer Pippi Långstrump! turnerade hösten 2011

Vill du veta med om denna eller om andra produktioner av Riksteatern Crea? Kontakta oss här.