Till innehåll
Foto: Urban Jörén
Foto: Urban Jörén
Riksteatern Crea / föreställningsarkiv

Jianus magiska cirkus (2006)

Jianu Iancu är tillbaka med en enastående soloföreställning. I en magisk och förtrollande liten show genomgår vår hjälte en makalös förvandling från stor trollkarl till älskad clown.

Föreställningen Jianus magiska cirkus är ett förvandlingsnummer där en hjälte och trollkarl blir en älskad cirkusclown. Den store trollkarlen gör sin entré och bjuder publiken på spektakulära konster och tricks. Saker plockas fram ur tomma intet, andra saker försvinner med ett ”poff”. Allt är möjligt och han kan till och med sväva. Allt går som planerat ända tills en framtrollad kanin biter honom i näsan – som sväller upp och blir alldeles röd. Som på en clown. I det kaos som utbryter förvandlas Jianu inför våra ögon till en klumpig pajas, men också rörande och omtyckt och vi kan skratta tillsammans med clownen Jianu. Det är ett roligt och oförklarligt fantastiskt äventyr – du har aldrig upplevt något liknande!

För Jianu Iancu är det här ett riktigt drömprojekt. Han har alltid längtat efter att få lära sig allehanda tricks och trollerier. I Jianus magiska cirkus får han leva ut sin dröm. Ljus och scenografi skapar en atmosfär med cirkuskänsla kring Jianus lilla magiska manege. Föreställningen spelas för både hörande och döva barn från 4 år, och naturligtvis för också för vuxna! För regin står Manne af Klintberg, också känd som Clownen Manne. Jianus magiska cirkus är ett resultat av Tyst Teaters projekt Drömtid där ensemblen och skådespelarna under våren 2006 deltagit i workshops och samarbeten och fått möjlighet att utveckla sina egna drömprojekt.

Familjeföreställning, På teckenspråk, Show
Längd: Cirka 45 minuter, ingen paus

Medverkande
Jianu Iancu

Produktion
Idé, koncept och regi: Manne af Klintberg
Scenograf och kostymör: Lotta Nilsson
Ljusdesign: Jenny Larsson

Jianus magiska cirkus turnerade hösten 2006.

Vill du veta med om denna eller om andra produktioner av Riksteatern Crea? Kontakta oss här.