Till innehåll
Foto: Urban Jörén
Foto: Urban Jörén
Riksteatern Crea / föreställningsarkiv

Sag(o)likt sa bröderna Grimm (2008)

Jianu Iancu och Manne af Klintberg, duon bakom den uppskattade Jianus Magiska Cirkus är tillbaka med en ny föreställning som kretsar kring bröderna Grimms folkkära sagor. Välkommen in i sagans värld!

Tyst Teaters skådepelare Jianu Iancu och Manne af Klinberg, mer känd som Clownen Manne, leker och berättar och bjuder in till en värld fylld av klassiska figurer och väsen. En föreställning med kungar och drottningar, jägare och vargar såväl som häxor och gamla mormödrar och prinsar och prinsessor.

Bröderna Grimm nedtecknade och spred under 1800-talet folksagor som tidigare bara förts vidare i muntlig tradition. Kända berättelser som Hans och Greta, Askungen, Törnrosa, Snövit och Rödluvan och vargen blev de sagor vi känner och älskar än idag.

Sag(o)likt sa bröderna Grimm är såväl underhållande och ifrågasättande som en lustfylld lek med teckenspråket. Pjäsen blandar tal och teckenspråk och blir till ett spännande möte mellan döva och hörande, en plats där alla träffas på samma villkor.

Sag(o)likt sa bröderna Grimm är en föreställning för alla med barnasinnet i behåll, men främst för barn mellan 4-9 år. Till föreställningen hör också en unik dvd-skiva med en underhållande, rolig och lärorik film med ytterligare sagor som inte är med i föreställningen och en introduktion till teckenspråket.

Barn/skola, Familjeföreställning, På teckenspråk

Medverkande
Jianu Iancu
Manne af Klintberg

Produktion
Idé: Manne af Klintberg

Sag(o)likt sa bröderna Grimm turnerade våren 2008

Vill du veta med om denna eller om andra produktioner av Riksteatern Crea? Kontakta oss här.