Till innehåll
Foto: Urban Jörén
Foto: Urban Jörén
Riksteatern Crea / föreställningsarkiv

Solo – teckenspråkspoesi med Debbie Rennie (2008)

Möt Debbie Rennie, en av Europas mest etablerade döva artister. Med sin poesi har hon introducerat en helt unik flerdimensionell berättarteknik som är spännande, vacker och nyskapande.

Dikterna och poesin i Solo rör sig kring livets stora ämnen, en resa genom människans liv, vardag, problem och glädjeämnen; från det mörka svarta till det eldigt röda och ljusa hoppfulla. Solo är både en seriös och lättsam föreställning som berör såväl gammal som ung, det är också en berättelse om teckenspråkets förutsättningar, utveckling och livskraft. I föreställningen förstärks Debbie Rennies dikter med korta stämningsskapande filmsekvenser som projiceras mot bakgrunden.

I anslutning till föreställningen finns det också möjlighet att genomföra en workshop där Debbie delar med sig av sin enastående teknik. Solo är en stark upplevelse för alla som är nyfikna på nya scenkonstformer. Debbie Rennie bjuder inte på någon vanlig teaterföreställning eller poesiuppläsning utan på något helt nytt som bidrar till att utveckla scenkonsten och gör världen lite vackrare.

Poetissan Debbie Rennie (född 1957 i USA) är även dramalärare och har  arbetat med bland annat dans, teater, film, teve, regiuppdrag, dramautbildningar, manusförfattande och teckenspråkspoesi i USA, Sverige, Norge, Danmark och Irland.

Barn/skola, Ny scenkonst, På teckenspråk
Längd: 45 minuter + ev samtal

Medverkande
Av och med: Debbie Rennie

Produktion
Medregissör: Lars Otterstedt

Riksteatern i samarbete med Freedom of Expression

Solo – teckenspråkspoesi med Debbie Rennie turnerade våren 2008

Vill du veta med om denna eller om andra produktioner av Riksteatern Crea? Kontakta oss här.