Till innehåll
Foto: Håkan Larsson
Foto: Håkan Larsson
Riksteatern Crea / föreställningsarkiv

Vibragera (2009)

Låt känslan ta dig till oanade djup; följ med på en vibrerande dansresa för hela kroppen, blicken och sinnet. Riksteaterns Tyst Teater bjuder, i samarbete med Cullbergbaletten, Kungliga Tekniska Högskolan, Prisma Outside Broadcast AB, Gallaudet University och Dansens Hus på en hisnande dansupplevelse!

Vibragera är en dansföreställning där världar möts, såväl kulturellt som tekniskt och konstnärligt. Koreografen Martin Forsberg skapar tillsammans med två döva och två hörande dansare ett verk som du aldrig tidigare har sett – eller känt.

– Det är spännande att arbeta med dansare som till vardags arbetar inom olika discipliner och som kommer från olika kulturer och länder, säger Martin. Det skapar en bredare kompetens för ensemblen och gör också föreställningen rikare och intressant ur många perspektiv, säger Martin Forsberg.

Musiken representeras av både ljud, vibrationer och visuella projektioner, som på nattklubbens dansgolv. Föreställningen kommer att kännas och ljudet kommer både höras och synas!

Medverkande
Marcus Baldemar
Åsa Lundvik Gustafson
Chisato Minamimura
Dilano Maritz

Produktion
Scenograf och kostymör: Moa Möller
Kompositör: Niklas Swanberg
Ljusdesigner: Jenny Larsson
Koreograf: Martin Forsberg
Videoprojektioner: Transfett

Vibragera turnerade våren 2009

Vill du veta med om denna eller om andra produktioner av Riksteatern Crea? Kontakta oss här.