Till innehåll
Riksteatern Crea / föreställningsarkiv

Vintersagor (2021)

I det här sagoäventyret av Debbie Z Rennie får publiken träffa en gammal gumma som sedan länge bor ensam i en liten stuga nära trollskogen dit ingen människa längre vågar gå. Om det låter bekant så är det för att Vintersagor är en ”spin-off” från Trollstigen som turnerade med Riksteatern 2021.

Den snälla gumman vill träffa barnen igen och dela med sig av spännande historier om hennes vänner i skogen, från djur till mytologiska varelser och sagoväsen.

Sagorna gumman berättar har sitt ursprung i kristna berättelser och julsagor. Det blir inte religiöst utan mer ur ett historiskt perspektiv kring julen som firande av Jesus födelse. Föreställningen lyfter frågan om jultraditioner och vad som är viktigt under högtiden. Har alla råd med presenter, julgran och en familj att fira med? Mår alla bra?

Precis som i föregångaren så är det en interaktiv föreställning där publiken dras med i historien. Föreställningen vänder sig till låg- och mellanstadiet och spelas på svenskt teckenspråk.

Vintersagor är en spännande och interaktiv soloföreställning om julens historia och traditioner och turnerade i skolor och föreningar runt i landet 25 november till 16 december 2021.

Vill du veta med om denna eller om andra produktioner av Riksteatern Crea? Kontakta oss här.