Till innehåll

Riksteatern i Kävlinge växer så det knakar

Under 2022 ökade Kävlinge riksteaterförening sitt medlemsantal från 126 medlemmar till 213. Och i år så har de ökat antalet medlemmar med ytterligare 54 stycken.

Förutom ett idogt arbete och en tro på att föreningen har mycket att vinna på att bli fler är en av hemligheterna bakom framgången att erbjuda en gratis teaterbiljett till den som blir medlem.

- Vi är jättestolta och vi har arbetat intensivt för detta och ser många möjligheter för fortsatt medlemsarbete, säger Eva-Carin Rask som är ordförande i Kävlinge teaterförening sedan mars 2022.

Goda kontakter med en lokal matvaruaffär gjorde att publik och nytillkomna medlemmar även bjöds på korv med bröd i samband med föreställningen.

Teaterföreningen jobbar hårt för att synas i olika sammanhang i lokalsamhället.

Kavlinge_medlemsrekrytering_800x450.jpg

- Vi tar tillfället i akt att synas på så många platser som möjligt. När man fikar på ett kafé kan man ju passa på att fråga om man får lämna en hög programblad, säger Eva-Carin Rask.

Ett annat lyckat exempel var den gången när Kävlinge teaterförening ställde sig utanför Systembolaget och berättade för in- och utströmmande kunder om de kommande föreställningarna.

- Då mötte vi en hel del män, annars är det ju oftast kvinnor som kommer fram och pratar, berättar Eva-Carin Rask.

Målet är att alla nya medlemmar ska få ett välkomnande telefonsamtal från någon i teaterföreningen. I samband med samtalet frågar föreningen också vad medlemmen helst vill se och uppleva på Kävlinge kulturscen.

- Vi vill visa att vi är glada och trevliga. Det gör vi bland annat genom att servera kaffe och kaka i föreställningspausen. Några medlemmar har hört av sig och tackat för det, säger Eva-Carin Rask.