Hemma hos dig med Carl Olof

Koreografen och dansaren Carl Olof Berg längtade efter ett närmare möte med publiken och ett mer intimt och lustfyllt sammanhang vilket ledde till hemlånsprojektet Hemma hos dig med Carl Olof.

Carl Olof Berg stannar en vecka på varje ort.
På måndagarna gör han en offentlig föreställning och tisdag – fredag gör han hembesök. I turnéplanen visas endast datum för de offentliga föreställningarna. För att se var Carl Olof befinner sig innevarande vecka samt länkar till alla föreningars hemsidor
klicka här.

När han hösten 2017 turnerar med Riksteatern har teaterföreningarna köpt Carl Olofs tjänster under en veckas tid. De som vill låna hem honom kan boka en tid dygnet runt på telefontjänsten 0769-454444. Dagtid sitter han även och tar emot bokningar på offentliga platser som bibliotek eller galleri. Hembesöken sker under kvällstid eller efter överenskommelse.

Mot att man bjuder på en kopp kaffe och tar ett foto av Carl Olof får man en föreställning framförd i sitt hem. Man kan välja mellan tre korta föreställningar som alla är mellan 20-30 minuter långa; En guidad visning av slutna manliga rum, Ett melankoliskt popquiz på ostämt piano och Prinsessjympa.

Personen som bokar kan vara helt själv i publiken eller bjuda hem så många som den vill. Under någon dag i veckan framför Carl Olof också en av de tre föreställningarna på en plats som föreningen väljer.

Carl Olof Berg är född 1975 och verksam som koreograf. Under 2017 regisserar han Rapport från ett omklädningsrum på Västmanlands teater samt turnerar med klassrumsföreställningen Min trygga plats tillsammans med Sofia Wretling från Mammas nya kille. Han har en master i koreografi på DOCH - Dans och cirkushögskolan i Stockholm men tog examen från koreografutbildningen på Danshögskolan redan 1998.

Hemma hos dig med Carl Olof är en del av hans konstprojekt Andrology Showroom. I det vill han erbjuda ett personligt samtal om maskulinitet och prestige men också om hemmet som en scen där vi bygger våra kroppar och identiteter.

Läs Carl Olofs text om projektet och de olika föreställningarna på www.andrologyshowroom.se

De olika föreställningarna
1. Den guidade visningen – För den här koreografin, A guiden tour of the men's club, behöver du ha några stolar hemma. Det kan vara köksstolar eller pallar som jag ställer i ordning i ditt kök eller vardagsrum innan jag börjar. Koreografin sker i form av en 25 minuter lång guidad visning på engelska där du tas med på en resa från stora svenska manliga maktrum till det innersta rummet. Jag berättar om olika slutna manliga rum och du eller ni lyssnar och följer med. Jag avslutar den guidade visningen med en kärlekssång på durspelet Marita. Den guidade visningen har en lägsta åldersgräns på 15 år.

2. Popquizet – För den här uppvisningen, Bögen och det melankoliska popquizet, behöver du ha ett piano hemma. Det kan vara ostämt eller spelas ofta på, det spelar ingen roll så länge det inte är ett elpiano eller en synth. Här sker en 30 minuter lång lågmäld pianokonsert med covers på poplåtar skrivna av män med mitt enmanscoverband Bögen där du som åskådare bjuds in att delta i quizzet eller bara lyssna. Du får också önska en låt i förväg till popquizet. Låten ska vara skriven av en eller flera män men kan ha framförts av vilken person som helst oavsett kön.

3. Prinsessjympan – I uppvisningen Spänsta med Birgitta framför jag svenska prinsessan Birgittas motions- och bantningsprogram med samma namn från 1967 men bjuder också på en uppvärmningsövning från Isadora Duncan samt en personlig historia. Prinsessjympan kan beskrivas som en blandning av ett skruvat motionspass, en bit svensk folkhemshistoria och en drömsk dansupplevelse. Det tar runt 30 minuter att Spänsta med Birgitta. Du väljer om du bara vill titta på när jag spänstar eller vara med och motionera. Ingen förkunskap krävs.

För mer info om föreställningen på din ort, besök arrangörens hemsida

Datum/Ort/Arrangör
2017-09-04: Askersund, Askersunds Riksteaterförening
2017-09-11: Bräcke, Bräcke Riksteaterförening
2017-09-18: Storuman, Storumans Musik- och Teaterförening-en del av Riksteatern
2017-09-25: Luleå, Luleå Riksteaterförening
2017-10-02: Västervik, Västerviks Riksteaterförening
2017-10-23: Bromölla, Bromölla Musik- o Teaterförening
2017-10-30: Uddevalla, Uddevalla Riksteaterförening
2017-11-06: Vadstena, Vadstena Teaterförening – en del av Riksteatern
2017-11-13: Alingsås, Alingsås Teaterförening – en del av Riksteatern
2017-11-20: Norrköping, Riksteaterföreningen KariN
2017-11-27: Handen, Haninge Riksteaterförening
2017-12-04: Trosa, Trosa Riksteaterförening


TrailerReportage

”Äntligen får jag vara Lill-Babs och göra Claes-Göran, om och om igen!”
Sapir.se 2017-10-13

Carl Olof om att skådespela med mindre publik
P4 Västerbotten 2017-09-21

Låna hem en dansare – Carl Olof Berg uppträder i ditt kök
Arbetarbladet 2017-09-05

Boka en föreställning där hemma
Sydnärkenytt 2017-09-05

medverkande

  • Carl Olof Berg

konstnärligt team

  • Koreograf: Carl Olof Berg

Producent

Dela