Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Erik Lindvall

Hemma hos dig med Carl Olof

Succén är tillbaka - koreograf Carl Olof Berg redo för nya hemlån!

Efter att ha uppträtt i över 200 villor, studentrum och lägenheter runt om i Sverige och nominerats till Svenska teaterkritikers danspris 2018, är koreografen Carl Olof Berg nu redo för nya hemlån. Mot en kopp kaffe och ett vänligt bemötande, får du ta del av en professionell föreställning i hemmets trygga vrå.

Hemlåneprojektet består av två olika delar: Hemlån och offentlig föreställning

HEMLÅN
Enmansföreställningar som man kan låna hem. Det finns tre olika föreställningar på ca 30 minuter att välja mellan: guidad visning, popquiz eller prinsessjympa. Beskrivning av de olika hemlåneföreställningarna finns längre ner i texten.

Carl Olof är på respektive ort i fem dagar, måndag-fredag. Han kan göra två hemlån per dag i regel tisdag till fredag (Det kan se annorlunda ut på de orter som har sin offentliga föreställningen på en tisdag, läs mer på respektive orts information i turnéplanen).

Obs! Starttider för hemlånet kommer du överens om med Carl Olof.

Så här går ett hemlån till (pdf)

OFFENTLIG FÖRESTÄLLNING
En offentlig föreställning av Spänsta med Birgitta som visas på respektive ort måndag eller tisdag kväll.

Om Hemma hos dig med Carl Olof
Hemma hos dig med Carl Olof är gemytlig scenkonst för soffpotatisar, festfixare, kulturnördar och folk i största allmänhet.

Hemlåneprojektet började för Carl Olof Berg som en nödvändig omstart i hans konstnärskap. En chans att använda all sin erfarenhet av musik, dans och teater från de stora scenerna i en närmare form av berättande. Roligt, förtroligt, på riktigt. Och alla fina möten har gett mersmak.

”Min plan är att fortsätta med det här i flera år och göra minst 500 hemlån innan jag slutar, kanske ännu fler. Det känns som att jag precis bara har börjat!”

Så, dags att bryta teveserieknarkandet eller bjuda dina vänner på en minnesvärd kväll? Tveka inte. Boka ditt hemlån via 0769-45 44 44. Behöver du i stället komma hemifrån, kan du besöka Carl Olof Bergs offentliga version av prinsessjympan Spänsta med Birgitta.

Carl Olof Bergs beskrivning av de olika hemlåneföreställningarna
1. Guidad visning – Välkommen till Rikssalen på Stockholms slott, det ekofria rummet på forskningslaboratoriet och läderklubben i en källare mitt i city. I en berättelse om storslagna arv, tystnadskultur och sexualitet tar Carl Olof med dig på en resa genom olika herrklubbar i ditt eget hem. Om hur omgivningen formar våra kroppar, ofta på liv och död. Om att kliva upp på tronen och samtidigt abdikera. Den guidade visningen avslutas med en kärlekssång på durspelet Marita. Berättelsen har en rekommenderad lägsta åldersgräns på 15 år.

2. Popquiz – Har du ett ostämt piano hemma (ej synth eller keybord) kan du låna hem popquizet och gissa loss på årtal, titlar, låtskrivare och artister. För vilka skrev egentligen Madonnas Like a virgin och vilket år kom den ut? Ledtråd: detta quiz består endast av poplåtar skrivna av män. För varje rätt svar flyttas du närmare pianot och Carl Olofs enmanscoverband Bögen. Den som lånar hem popquizet får önska en låt i förväg som sedan blir del av tävlingen.

3. Prinsessjympa – Spänsta med Birgitta är motions- och bantningsprogrammet på LP som HKM svenska prinsessan Birgitta gav ut 1967 i samarbete med veckomagasinet Husmodern. Till illustrationer och jazzmusik av Harry Arnold hör du prinsessans röst och instruktioner som
t ex “Ta det lugnt i början, överansträng er inte!”. 50 år tidigare i en annan del av världen ville dansrebellen Isadora Duncan befria och stärka den kvinnliga kroppen genom sin lyriska dans. I Prinsessjympan möter du hela tre historiska sätt att disciplinera den kvinnliga kroppen berättat genom Carl Olof. Välj själv om du vill vara med och spänsta, ingen tidigare erfarenhet krävs.

Nomineringen till Svenska Teaterkritikers danspris 2018 löd:
"Med humor, allvar och skönhet tar Carl Olof Berg koreografin så nära sin publik det bara går – några decimeter från åskådarna i kök och vardagsrum. Hemma hos dig med Carl Olof undersöker hemmet som plats, och det privata och offentliga. Dansspridning som i sin mest småskaliga form når långt och som genom att inkludera sin publik fysiskt låter ifrågasättandet av kroppsnormer landa i den egna kroppen."

Bilder från tidigare besök och mer information hittar du på hemmahosdigmedcarlolof.se

Urpremiär april 2015, Konstnärshuset Stockholm

Carl Olof Berg

Ide och koncept: Carl Olof Berg
Kostym: Sissel Kärneskog
Form lånekort: Brita Lindvall Leitmann
Tack till Kerstin Schroth, Paloma Madrid, Vilma Seth, Brita Lindvall Leitmann

Producent

Riksteatern

Bilder