Till innehåll
Tipping Point, Cirkus Cirkör. Foto: Carlos Zaya
Tipping Point, Cirkus Cirkör. Foto: Carlos Zaya
Tipping Point, Cirkus Cirkör. Foto: Carlos Zaya

CirkusExpo

Nästa års cirkushändelse är liksom tidigare både mässa, utbudsdag och mötesplats för cirkuskompanier och arrangörer. CirkusExpo 2025 är tillbaka i Stockholm 13–16 februari 2025.

Välkommen till CirkusExpo 2025

CirkusExpo återvänder till Stockholm den 13–16 februari 2025. Då kan vi utlova fyra dagar fyllda av seminarier, pitchsessioner, liveföreställningar och mingel med kompanier, arrangörer och andra aktörer verksamma inom cirkus i Sverige, Norden och världen. Skriv in datumet i almanackan redan nu!

block image

Registrering 2024

Här kan du läsa om registreringsprocessen till CirkusExpo 2024 och hur Cirkuspaketet fungerar.

Program 2024

Ta del av hela programmet för CirkusExpo och Cirkuspaketet.

Praktisk information 2024

Här kan du läsa om resa, boende och annat praktiskt kring CirkusExpo 2024.

Samarbetsparter

Här kan du läsa mer om CirkusExpos samarbetsparter och urvalskommittéerna.

CirkusExpo 2024

CirkusExpo 16–17 februari

CirkusExpo återvänder till Hallunda den 16–17 februari 2024 med en ännu starkare nordisk vision! Dessa 2 dagar fylls med seminarier, pitchsessioner och mingel med kompanier, arrangörer och andra aktörer verksamma inom Cirkus i Sverige, Norden och världen!

Cirkuspaketet 15–18 februari

För dig som vill ta del av ännu mer cirkus, erbjuder CirkusExpo och festivalen CirkusMania ett gemensamt cirkuspaket där du förutom Expodagarna, kan passa på att uppleva liveföreställningar från CirkusMania. När du bokar Cirkuspaketet ingår föreställningar, seminarier, pitchsessioner och mingel under 4 dagar.

Obs! Eventet är internationellt och hålls på engelska.

Programmet

Programmet bjuder på presentationer av färdiga och kommande cirkusproduktioner och angelägna seminarier med cirkusaktuella teman.

På CirkusExpo presenteras produktioner för såväl mindre som större scener liksom för svenskt som internationellt turnerande. Nytt för 2024, och i samarbete med festivalen CirkusMania, är att vi erbjuder ett gemensamt paket med föreställningar, seminarier, mingel och pitchar.

Se programmet här
Ladda ner programmet (pdf)
Obs! Om du skriver ut programmet, välj storlek 125 procent.

block image
Euphoria. Foto: Amelia Bordahl, Superstudio

Samarbetsparter

card image

Riksteatern

Riksteatern är en levande folkrörelse och Sveriges största producerande och turnerande teater med närmare 40 000 medlemmar och drygt 220 lokala teaterföreningar som arrangerar scenkonst över hela landet. Riksteatern har sedan 2021 ett utökat uppdrag från Kulturdepartementet att utveckla den samtida cirkusen i Sverige.

card image

Kulturrådet

Kulturrådet är en statlig myndighet som ansvarar för att främja och stödja olika former av kulturverksamhet och konstnärliga uttryck. Den ger finansiering, bidrag och resurser till konstnärer, kulturorganisationer och projekt som bidrar till att berika och utveckla Sveriges kulturlandskap. Kulturrådet spelar en viktig roll för att främja kreativitet, mångfald och tillgång till konst i hela landet.

card image

Konstnärsnämnden

Konstnärsnämnden är den statliga myndighet som ansvarar för genomförandet av den nationella konstnärspolitiken. Professionella konstnärer är själva grunden för en levande konstscen. Därför har Konstnärsnämnden sedan 1976 regeringens uppdrag att främja konstnärernas konstnärliga verksamhet och utveckling. Uppdraget omfattar yrkesverksamma konstnärer i hela Sverige inom alla konstnärliga discipliner.

card image

Statens Kunstfond

Statens Kunstfond är Danmarks största konststiftelse som arbetar för att sprida konst till en bred publik i hela Danmark, för att främja dansk konst internationellt och för att bana väg för begåvade konstnärer. Statens Kunsfond stödjer kreativt tänkande och innovativa idéer genom att finansiera mer än 6 000 konstnärer och konstprojekt varje år. Genom mer än 60 olika stödprogram finansierar de produktion och marknadsföring av både bildkonst, film, litteratur, musik, scenkonst, arkitektur, hantverk och design - och allt som överskrider gränserna för dessa konstformer.

card image

Circus & Dance Info Finland

Circus & Dance Info Finland är en expertorganisation som arbetar för finsk cirkus och dans. Circus & Dance Info Finland koordinerar bland annat främjandet av dessa konstformer utomlands genom att öppna nya möjligheter och kontakter för finska artister och företag, bygga nätverk samt engagera sig i och initiera olika samarbetsprojekt. Organisationen får årlig finansiering från Undervisnings- och kulturministeriet.

card image

Cirkuscentrum

Cirkuscentrum är den nationella intresseorganisationen för cirkus-, varieté- och gatuartister. Cirkuscentrums medlemmar är artister, producenter, kreatörer, studenter, stora och små svenska företag.