22 nov|Uppsala

AGNES

Teater

AGNES är ett modernt drömspel om Agnes von Krusenstjerna, en författare som var långt före sin tid när det gällde att skriva om kvinnors liv och sexualitet. AGNES är en personlig, poetisk och stark föreställning om ett kvinnligt liv och konstnärskap.

Föreställningen gestaltar Agnes von Krusenstjernas liv som kvinna och yrkesarbetande konstnär. Agnes von Krusenstjerna skrev om ämnen som än idag anses vara tabu, såsom kvinnlig sexualitet, psykisk sjukdom och kvinnors möjligheter att välja bort barn och man. Den psykiska sjukdomen finns invävd i hennes liv. Att vara psykiskt sjuk är ett tabu än idag och AGNES berättar också om den utsattheten och om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Agnes von Krusenstjerna var banbrytande och modig, hon blev ofta hånad och förlöjligad av sin samtid men lyckades trots detta hålla fast vid sina drömmar och etablera sig som en betydande författare. AGNES är en gripande skildring av hennes liv och författarskap. Nykomponerad musik, dans och texter av författaren vävs samman till ett modernt och unikt drömspel.

Medverkande

Anna Ehnsiö - skådespelare

Konstnärligt team

Skådespelare: Anna Ehnsiö Scenografi: Helene Karlsson, Emil Eriksson Musik: Adin Ehnsiö Kostym: Helene Karlsson, Helena Reimann Ljusdesign: Nisse Nilsson Texter av Agnes von Krusenstjerna Koreografi & regi: Jo Ehnsiö

Producent

Totalteatern

Turnéplan