Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Klara G. Bildbearbetning: Johanna Kallin

Bolanders skor

Komedi,

Teater

Anna-Lena Hemström och Ing-Marie Carlsson i en hämndtrevlig komedi med sång.

De två väninnorna och kollegorna Gunhild och Wiwi har sedan länge arbetat i den lilla butiken Bolanders skor. De har sina rutiner – fisk på tisdagar, tvätt på torsdagar och sherry till fredagkaffet. Och bakningen som är ett stort intresse förstås. Livet rullar på precis som det ska.

Men hur kommer det sig att den tidigare direktören för skobutiken så hastigt dog och varför försvann plötsligt plågoanden Larry Björk? Vad är det egentligen som sker i den lilla skobutiken, vad är det för konstig odör från lagret – och vad är den hemliga ingrediensen i kardemummabullarna?

Bolanders skor är en historia om vänskap, trygghet och hämnd. En berörande feelgood-deckare med sång.

I rollerna ser vi Ing-Marie Carlsson och Anna-Lena Hemström. Ing-Marie Carlsson är känd från en rad älskade filmer och serier, bland annat Black Jack, Änglagård och Tre kronor och hon har spelat i flera pjäser på Riksteatern. Anna-Lena Hemströms CV imponerar också med bland annat Drömkåken, Pensionat Oscar och en mängd pjäser och tv-program.

Manuset är skrivet av Bengt Järnblad och för regin står Ola Hedén. Riksteaterns publik känner Ola från produktionerna Sådan far, Alla heter Allan, Den Inbillade sjuke, Den Girige och många fler.

Föreställningslängd: ca 2 tim inkl. paus

Ing-Marie Carlsson
Anna-Lena Hemström

Manus: Bengt Järnblad
Regi: Ola Hedén
Musikarrangemang: Jens Classon och Benjamin Önnhed
Scenografi: Ola Hedén/Teater Allan
Dramaturgi: Jani Lohikari
Koreografi: Marcus Baldemar
Ljusdesign: Urban Arnberg

Förlag: Colombine Teaterförlag

Producent

Riksteatern i samarbete med Teater Allan

Bilder

Foto: Maryam Barari

Video

Recensioner

Sydöstran

2023-02-03

" En berörande feelgood-deckare med sång."

Till recensionen

Motala & Vadstena Tidning

2022-03-08

""Bolanders skor" är en liten svart bagatell som fungerar bra. Wiwi (Anna-Lena Hemström) och Gunhild (Ing-Marie Carlsson) är det oskiljaktiga paret hos Bolanders skor som döljer ruskiga hemligheter i sin bullbakande idyll.""

Till recensionen

Ölandsbladet

2022-02-21

" Underfundig, rolig och välspelad roade den publiken."

Till recensionen

Barometern

2022-02-20

"Ing-Marie Carlsson och Anna-Lena Hemström övertygar som de två gamla damerna, när de fnissar förtjust över gamla gemensamma minnen eller förfasar sig över personer som sårat dem i livet."

Till recensionen

BO BORG

2022-02-09

"Det blir underhållning av bästa märke. Trevligt. Litet småklurigt och kryddat med detaljer som väckte tankar. Anna-Lena Hemström och Ing-Marie Carlsson är komedienner av bästa märke. De skapar varsin trovärdig tant av den typ som borde K-märkas. Och deras samspel är bara så bra. Charmiga är de också. De är skådespelare av den klassen som gör varandra och därmed pjäsen bättre."

Till recensionen

Falköpings Tidning

2022-02-16

"Bolanders skor" rubriceras fyndigt som en "hämndtrevlig komedi" och publiken var verkligen med på noterna och många glada skratt och taktfasta handklappningar hördes under föreställningens gång. "