Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Illustratör: Stella Spente

Dagen efter imorgon

Barn/Familj

En magisk actionmusikal om unga klimataktivister, katastrofer och mod.

Tre barn bestämmer sig; de ska rädda mänskligheten från jordens undergång. Det sista de vill är att vara hjältar. Men de har inget val. Det viktigaste som finns är ju vår planets överlevnad.

Teamet bakom denna nyskrivna musikal har inspirerats av unga klimataktivister och klassiska actionfilmer. Det blir en spänningsdriven och musikfylld föreställning som ifrågasätter en värld där pengar styr allt. Med rapp dialog, många vändpunkter och stora känslor skapas en show man inte kan slita sig ifrån.

Manus skrivs av Robin N Spegel, som senast skrev den hyllade föreställningen "Blod, svett och tårar" för Riksteatern. Musiken komponeras av Saga Björklund Jönsson, senast aktuell på Riksteatern med föreställningen "Åååå snälla följ mig <3><3><3", som blev utvald till bibu. scenografi och kostym görs av hanna cecilia lindkvist, som senast arbetade på riksteatern med sirqus alfons föreställning "play 3.0".>

Robin är utbildad på dramatikerprogrammet Teaterhögskolan i Malmö. Frilansar med bas i Malmö, driver frigruppen CRUSH som gör interaktiva, platsspecifika hörlursverk, samt queerfeministiska frigruppen kvalitetsteatern. Har skrivit för bl.a. SR Drama/P3 Serie, Riksteatern och Bataljonen.

Saga är kompositör, regissör och showartist. Hon är en del av frigruppen Bataljonen (Göteborg) och är konstnärlig ledare för The Mainstream (internationell grupp med bas i Tyskland).

Hanna Cecilia är verksam som scenograf och kostymdesigner, utbildad på Konsthögskolan Valand i Göteborg och på Dramatiska Institutets Scenografilinje i Stockholm. Hon har arbetat med en mängd uppsättningar för bl.a. Uppsala Stadsteater, Örebro Länsteater och Teater Västernorrland.

Är du lärare?
Här är material att ladda ner:
Lärarhandledning för Dagen efter imorgon (pdf)

Parwin Hoseinia
Adam Högblom
Paula Sundberg

Dramatiker och regissör: Robin N Spegel
Kompositör och regissör: Saga Björklund Jönsson
Dramaturg: Ninna Tersman
Scenograf och kostymdesigner: Hanna Cecilia Wilén Lindkvist
Ljusdesigner: Maria Ros
Maskdesigner: Agnes Kenttä

Producent

Riksteatern