Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Mattias Lindbäck

Digambara

Virpi Pahkinen och hennes två dansare sammanlänkas i Digambara, en koreografisk vandring i gränslandet mellan dans och ritual. I en elegant kamp om ögonblicket för tre dansare påminner de om skuggor som måste mötas för att kunna skrida vidare.

Pahkinens koreografi söker sig utanför den västerländska danstraditionen, till platser och kulturer där dans och trans är en del i livsavgörande händelser. Med sitt tydliga formspråk är det ingen slump att hon är en av Skandinaviens internationellt mest framgångsrika solodansare och koreografer. Här tillsammans med dansarna Mugiyono Kasido och Pontus Sundset.

Virpi Pahkinen når i dag ut till en bred publik mycket tack vare att hennes verk har visats i SVT, hon har gett ut boken Ormbäraren och medverkat som sommarvärd i Sommar i P1. Hon är ett eget uppslagsord i Nationalencyklopedin, hon har fått flera utmärkelser för sin dans och uppträtt i ett 40-tal länder. Hennes fans förförs av hennes rörelsekonst och fascineras över att hon går sin egen väg, utan att snegla på trender.

Trailer


Läs mer om Virpi Pahkinen: www.pahkinen.com
Läs mer om Mugiyono Kasido: mugidancecommunity.blogspot.se

Virpi Pahkinen, Mugiyono Kasido, Pontus Sundset

Koreografi: Virpi Pahkinen, Musik: Luis Hernan Cortés Maya, Ljus design: Magnus Pettersson, Kostym: Etik Fadjur Wati

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Johan och Simon Söderberg