Skip to main content
Foto: Teater Västernorrland

21 okt | Ånge

En handelsresandes död

Teater

Ska du säga som det är? Eller ska du fortsätta ljuga?

Ditt livs dröm har rasat samman. Din chef tror inte på dig längre. Du inser att dina barn inte är lyckliga. Ja, du är inte speciellt lycklig själv heller för den delen. Vad händer om du inte lyckas? Vem är du då?

Du förflyttas till Brooklyn, New York. Året är 1949 och du får följa den handelsresande säljaren Willy Loman och hans familj under ett dygn, Willys sista i livet. Det är ”Den amerikanska drömmens” storhetstid, men Willy Loman är den stora förloraren.

En faders orealistiskt höga förväntningar på sina söners framgång, en son som vill bli accepterad för det han är och en mor och fru som vill vara alla till lags, skapar en ohållbar livssituation och ett stort familjedrama uppstår.

Här kan både vuxna och unga identifiera sig med karaktärerna som tar upp ett lika aktuellt ämne idag som då, framgångshetsen.

Se Lennart Jähkel i sitt livs drömroll som Willy Loman. Det konstnärliga teamet från Min vän fascisten kommer tillbaka! Rasmus Lindberg regisserar och Stine Martinsen gör scenografi och kostym till detta familjedrama med stor ensemble.

En handelsresandes död är en av de största moderna klassikerna i amerikansk dramatik som spelas om och om igen på teatrar över hela världen.

Lennart Jähkel
Gisela Nilsson
Albin Grenholm
Robert Hannouch
Lars T Johansson
Hanna Westman
Alexandra Wiberg
Victor Wigardt
Anders Hennig Öhrström
Ellen Hennig Öhrström

Regi: Rasmus Lindberg
Scenografi och kostym: Stine Martinsen
Maskdesign: Sari Nuttunen
Ljusdesign: Patrik Bogårdh
Originaltitel: Death of a salesman
Manus: Arthur Miller
Svensk översättning: Jakob Hirdwall
Förlag: Nordiska ApS

Producent

Teater Västernorrland

Turnéplan

Bilder