Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Mikael Sundberg / Montage: Windh&Co

Ett dockhem

Drama,

På svenskt teckenspråk,

Teater

Ett drama om bilderna vi älskar att skapa och bilderna som snärjer oss.

Ibsens klassiker unikt bearbetad till svenskt teckenspråk. Ett drama om bilderna vi älskar att skapa och bilderna som snärjer oss. Nora är gift med bankdirektör Torvald och de lever utåt sett i ett perfekt hem. I själva verket är deras äktenskap endast en finputsad fasad – en livslögn. Nora är Torvalds lilla fjäril, en lyckligt fladdrande fägring innanför hemmets trygga väggar. Självklart är väl Nora lycklig, det syns ju på familjebilderna där det strålar om henne? Dessutom kommer Torvalds snart annalkande direktorstjänst att ge dem massor, verkligen massor av pengar. Men när en dunkel hemlighet hotar att avslöjas så utmanas allt det som Nora försöker upprätthålla. Hur mycket är Nora villig att uppoffra?

Spelas på svenskt teckenspråk och svenska.

Mette Marqvardsen, skådespelare:
Mette gjorde sin scendebut på Riksteatern Crea redan 1988 med föreställningen Sprit. Hon har sedan dess medverkat i många produktioner och senast har hon synts i Rampfeber 2021 och Alice i Underlandet, 2022.

Vivian Cardinal, skådespelare:
Vivian är frilansande skådespelare, sångerska och artist. Hos Riksteatern Crea syntes hon sist i produktion Hem, 2019. Hon har turnerat flera gånger med Riksteaterns produktioner, nu senast med Väninnan, våren 2022.

Romel Belcher, skådespelare:
Romel medverkande i Riksteatern Creas produktion FAME Visukalen 2012. Han har återkommande varit teckenspråksgestaltare i Melodifestivalen och under våren 2022 turnerade han med Creas kritikerrosade föreställning om mansnormer, Knockout.

Jade Osbeck, skådespelare:
Jade gör scendebut för Crea med denna produktion. Jade syns mycket i olika teckenspråkiga TV program i både SVT och UR. Jade har de senaste två åren även teckenspråksgestaltat Melodifestivalen.

Mette Marqvardsen
Vivian Cardinal
Romel Belcher
Jade Osbeck

Bearbetning: Elsa Berggren och Filip Burman
Regi: Filip Burman
Scenografi: Lars Otterstedt
Kostym: Tanja Honkanen
Mask: Anna Olofson
Ljus: Jörgen Haimanas

Producent

Riksteatern

Video