Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

Fauna

Inställt. Med omtanke om dig och dig. Och givetvis dig med.


Om föreställningen:

Cirkusteknik i världsklass

Det internationella samtida cirkuskompaniet Fauna har en speciell koppling till Sverige. Det var här kompaniets fem akrobater utbildade sig vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Nu kommer de, tillsammans med kompaniets australiensiske musiker Geordie Little, tillbaka för en turné med Riksteatern.

Med en cirkusteknik i världsklass väcker Fauna liv i livet själv. Poetiskt förkroppsligar de ett eget universum med cirkusens språk, det blir ett rituellt och fängslande spel kring djuriska krafter där aggression, konkurrens, humor och lekfullhet driver rörelserna framåt. Fauna ramas in av ett ljudlandskap som framförs live på scenen. Produktionen präglas av det scenspråk som den skandinaviska nycirkusen har utvecklat i sitt sökande efter nya former av berättande.

Kompaniets akrobater har bakgrund i kända kompanier som Gravity & Other Myths, NoFit State Circus, Seven Fingers och Poivre Rose. Fauna slog igenom 2017 på Adelaide Fringe där de belönades med Best Emerging Artist Award och 2018 fick de The Total Theatre BEST CIRCUS AWARD på Edinburgh Festival Fringe. Därefter har de turnerat runt om i världen, t.ex. Storbritannien, Brasilien, Frankrike, Nederländerna, Tyskland, Polen, Belgien, Tjeckien, Sverige, Norge, Finland och Danmark. Nu turnerar de alltså runt om i Sverige med Riksteatern.

Biografier
Så här beskriver de medverkande i Fauna sig själva

Fauna om Fauna
Fauna berättar om arbetet med föreställningen

Förhandspress (översatt till svenska)
"Fauna är mer än summan av sina beståndsdelar; det är en samverkan av dynamiska och kreativa krafter lika vackra som livet självt." Scenestr (AU)

"...vilda varelser i en vackert kontrollerad akrobatisk historia." - Broadway World

★★★★★
"En hänförande uppvisning av färdighet och finess"
Weekend Notes

"Föreställningen lämnar kvar en känsla av att ha gått in i en annan värld och blivit absorberad in i deras alternativa universum av djurriket."
Fritz Magazine

"Jag är fortfarande exalterad vid tanken på den rena atletiken hos akrobaterna, skönheten i vad de lyckades uttrycka med sina kroppar och det hypnotiska ljudmotivet."
Play & Go Adelaide

"Den här föreställningen är spektakulär, jag repeterar: SPEKTAKULÄR!"
Edinburghguide.com

The reviews in English

Akrobaterna Arthur Parsons, Matthew Pasquet, Imogen Huzel, Rhiannon Cave-Walker, Enni-Maria Lymi och musikern Geordie Little

Av och med: Fauna Circus

Producent

Riksteatern

Recensioner

Länstidningen Östersund

2020-02-27

"Bubblande humor och bländande balansakter"