Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: John Jamal Gille Columbus

I mellan

Vibrerande dancehallföreställning om styrka, syskonskap och tillhörighet

Fem dansare välkomnar oss in på den vibrerande dancehallscenen. Med kärlek, attityd och energi delar Unruly Gang med sig av dansens och gemenskapens enorma kraft. I mellan är en explosiv och inspirerande dansföreställning som ger oss kraft att stå för upp för de vi är eller vill vara.

Koreografen Imenella Mohamed tog över dansgolven under 2018 med sin debutsingel Chagga och i februari 2019 vann hon sin första Grammis för Årets nykomling. Tillsammans med den nära kollegan Rut Roos lyfter hon nu styrkan i att vara "third culture kid".

– Det är coolt att vara third culture kid. Det är coolt att prata turkiska och vara från Somalia. Det är coolt att jag i min musik kan använda olika språk, så att andra third culture kids kan känna igen sig. Jag tycker synd om dem som aldrig kan få möjligheten att uppleva det. Att ha ett större sammanhang, säger Imenella

Imenella Mohamed och Rut Roos, som båda räknas som landets främsta dancehallkoreografer, har dansat ihop sedan de 2013 startade dancehallklasser i Rinkeby, en aktivitet som har skapat starka band mellan deltagarna.

– I Sverige har dancehall blivit en kvinnorörelse på grund av att de flesta utövarna är kvinnor och vår tolkning av kulturen har vuxit fram i ett systerskap. Det handlar om att som tjej kunna ta plats, känna sig självsäker och trygg i den egna kroppen och inte låta andras åsikter definiera ens närvaro, säger Rut Roos.

Trailer

Rut Roos
Safia Rashid
Nathalie Ifter Salomonsson
Otieno Weber
Felicia Lins de Albuquerque

Av Unruly Gang
Koreografi: Imenella Mohamed och Rut Roos
Musik: Rut Roos
Ljusdesign/scenbild: Tobias Hallgren, Lumination of Sweden
Kostymdesign: Klara Helin
Beats: Julian Gillström

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto föreställningsbilder: Märta Thisner. Foto Imenella Mohamed: Sören Vilks

Recensioner

Östersunds Posten

2019-03-19

"Han liksom flyter fram över scenen, buren av musiken och röken. Där når föreställningen sin höjdpunkt och så även rysningarna på kroppen. [...] När föreställningen är över enas hela salen i någon slags gemensam eufori. Publiken har fått känna allt de ville känna och ännu mer därtill."

Dagens Nyheter

2019-03-06

"Stärkande, kaxig kvinnorörelse där utövarna ger uttryck för aggressioner och sexualitet på egna villkor. [...] Låt Unruly gang äga samtiden."

Till recensionen