Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Anna Drvnik

Jarkelidh

Dans

Ett dansverk om transformation och att återfå sin röst.

Jarkelidh är en berörande scenkonstupplevelse – om förmågan att hela sig själv, att hitta sin röst, forma sin verklighet och återskapa banden till det förflutna.

Med rörelser förstärkta av en suggestiv ljudkomposition, dynamisk ljusättning och skulptural scenografi får vi följa med i transformationen.

En tankeväckande resa där sorgen långsamt läker och ändrar skepnad.

Dansarna Linnéa Sundling och Sebastian Björkman medverkar på scen och gestaltar den pågående förvandling som livet innebär.

Marit Shirin Carolasdotter är koreograf bosatt i Umeå, med samiska rötter från Jämtland och kurdisk bakgrund från Irak. Hennes konstnärskap är politiskt kompromisslöst och lämnar inget åt slumpen. Genom dansen berättar hon sin egen historia.

Hon har en magisterexamen i Internationell scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola, och har sedan sin utbildning på dåvarande DOCH 2015 arbetat som dansare bland annat i Belgien, Österrike, Japan, Tyskland, Grekland, Danmark och Island.

Med sitt fleråriga projekt Humans & soil har Marit genom forskning, praktik och internationella samarbeten fördjupat sig i kroppsliga rättigheter och vår relation till marken vi går på.

Föreställningslängd: 1 tim

Linnéa Sundling
Sebastian Björkman

Av: Marit Shirin Carolasdotter
Scenografi/kostymdesign: Erika Sjödin
Kompositör/ljuddesign: Cicely Irvine
Ljusdesign: Mira Svanberg

Producent

Riksteatern

Video