Smålands Musik & Teater

17 apr|Oskarshamn

Kärlek i Småland

Teater

En kabaré ur verkliga livet

Släpp sargen – nu åker vi. Med känslorna utanpå och hjärtats portar vidöppna. In i själens skrymslen! För att hitta den rätta krävs mod. Och humor. Häng med på en vindlande tur runt Småland, fylld av musik, nerver och skratt. I jakten på kärleken.

Ungdomlig bestämd dam önskar träffa lämplig, välvårdad och undergiven mogen äldre man för glada och givande träffar. Obs: Endast dagtid vardagar.

Roligt och olyckligt, absurt och underbart. Välkommen på en kabaré där vi på lekfullt allvar närmar oss det krångligaste som finns: Att passa ihop med någon. Hur vi söker efter känslor att besvara!

Gillar du att ro? Du för låna min båt om du hjälper mig ösa efter regn.

Möt fyra skådespelare och två musiker i en helaftonsföreställning med manus baserat på verkliga händelser, historier insamlade i länet under hösten 2018.

Barnlängtande singelkille söker tjej i Jönköping för att skaffa gemensamt barn att ha varannan vecka.

Förvänta dig passion, högt tempo och rappa repliker, fnitter och en och annan tår. Mycket ska hinnas med. Temat är evigt. Kön och ålder spelar ingen roll, men religionen kanske en liten. Och en gång, faktiskt, gör hasch det.

Bakgrund
Hösten 2018 och fram till Alla hjärtans dag 2019 samlade Smålands Musik & Teater in berättelser om kärlek från länets alla kommuner. Vi ställde frågor som: Finns det någon småländsk kärlek? Träffades ni på Tinder? Älskar du din hund eller guldfisk eller blev du kär i grannen – och nu har ni varit gifta i 20 år? Materialet anonymiserades för att sedan möta våra skådespelare i en workshop våren 2019. Hösten 2019 blev stoffet manus för att våren 2020 resultera i kabaré i två akter.

Medverkande

Skådespelare:
Vera Veljovic
Åsa Arhammar
Kalle Malmberg
Hanna Schön
Musiker:
Yngve Nordström (tuba)
Klas-Henrik Djärf (trombon)

Konstnärligt team

Dramatiker och regissör: Martin Lindberg
Scenograf och kostymdesigner: Elisabeth Åström
Dramaturg: Patrik Franke

Producent

Smålands Musik & Teater

Turnéplan