Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Märta Thisner

Lo Ragnar och Nino

Poesi

En poesiföreställning om glesbygd, tro och identitet.

Lo Ragnar & Nino är en poesipärla i två akter. På scen får vi se Lo Ragnar Lindström och Nino Mick framföra sina dikter. Det blir medryckande och berörande när nyskrivna texter blandas med nyskriven musik.

Lo Ragnar diktar om glesbygd i norra Sverige, myrarna och skogarna. Men det handlar också om arv, kropp, hem och kärlek. Vi kommer att färdas genom årstiderna i Västerbotten med hjälp av knivskarpa ögonblicksbilder där vi bland annat får ta del av en kärlekshistoria om att hitta hem i en annan person. Alla dikter knyter an till olika årstiderna uppe i norra Sverige. I grunden finns ett intresse för relationen mellan människa och natur.

Sommaren 2022 vann Lo Ragnar Aftonbladet Kulturs skrivartävling Min eld.

Nino blev svensk mästare i poetry slam 2013 och tilldelades Svenska kyrkans kulturpris 2015. Nu framför Nino sin nya diktsvit Hej helvetet, en resa till själens botten. Vår berättare är Lucifer, som mår skit. Hen har störtats från himlen och söker desperat ett språk för upplevelsen och sorgen. I processen hamnar hen i krig med både sig själv, en flock svarta får och Gud. Är Lucifer dömd för evigt? Arvet från och uppgörelsen med kristen tro och kyrka är centralt i Ninos poesi, liksom sexualitet, familjeband och kärleksrelationer.

Både Lo Ragnar och Nino belyser icke belysta platser, inre som yttre. Deras dikter har beröringspunkter men helt egna uttryck.


Föreställningslängd: 1 tim 40 min inkl. paus

Lo Ragnar Lindström Nino Mick

Poet: Lo Ragnar Lindström Poet: Nino Mick Scenograf & kostym: Toni Tora Botwid Ljuddesign: David Gülich Dramaturg: Jani Lohikari Regiöga: Anna Novovic

Producent

Riksteatern

Video

Recensioner

Västerbottens-Kuriren

2023-11-21

"Den gestaltade poesin i Lo Ragnar & Nino, en helt egen genre, nyskrivet och i lek med teatern som rum, sticker ut som ett mycket fint exempel på att även den mera renodlade litteraturen bör ha sin givna plats på scenerna också i framtiden."

Dagens Nyheter

2023-11-12

"Vi delar en historia, liksom vi delar en strävan mot det vackra, och det ger oss Lo Ragnar och Nino."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2023-11-12

"Hos Lo Ragnar och Nino Mick tillåts även det kargaste helvete spira"

Till recensionen

Aftonbladet

2023-10-25

"Detta är två poeter med ljuvliga röster. Mellandjupt suggestiva, besynnerligt lockande dyrkar de sina pauser och vilar som katter i diktionen, utan spår av blyg poetstrid med tekniken. Två mycket olika men helt underbara klanger."

Till recensionen

Aftonbladet

2023-10-25

"Den första som hörs bland en liten flock vänliga stenar i papier maché och en termos är västerbottenspoeten Lo Ragnar Lindström som leker saga med polarmänniskans kärlek till ljuset. Precis, tät naturlyrik från en inre och yttre plats där solen inte är en himlans självklarhet, utan mer en gammal knarrig släkting som är som den är."

Till recensionen

Aftonbladet

2023-10-25

"Andra delen tillhör estradpoeten Nino Mick. Hen bär horn. Och ljuset mörknar över stenarna. ”Hej Helvetet” heter sviten och en fallen ängel vi känner har kraschat nedåt. Men texten regnar också vårdens lugnande kapslar genom svavlet. En väldig depression anas."

Till recensionen