Skip to main content
Foto: RES

28 sep | Tanumshede

Lucky Numbers

Dans

Ett rytmiskt och humoristiskt duett av rörelser till klubbmusik.

Stina Nyberg skapar i höst ett nytt dansverk för Riksteatern. I Lucky Numbers ser hon fram emot att fylla några av landets minsta scenrum med en duett som utgår från synkrona rörelser, sportiga detaljer och klubbens pumpande bas.

Två dansare tar sig med värme och humor igenom vardagens mänskliga relationer
Det blir rörelser, upphackade dansstilar och snabba förändringar - allt i ett möte mellan koreografi, textilkonst sportig humor till klubbens pumpande bas.
Lite som att kliva in i en värld där alla sinnen får sitt.

Tillsammans med dansarna Ama Kyei och Lisa Janbell arbeta Stina Nyberg fram rörelserna i föreställningen. Ama har sin dansbakgrund i locking, popping, breaking, hiphop och house, och Lisa har bakgrund i bland annat Afrokubanska danstekniker och folkdanser från olika delar av Västafrika.

Verket tas fram i nära relation till musiken som specialskrivs av Berlin-baserade kompositören rRoxymore, känd för sin skoningslösa housemusik.
Som en vidareutveckling av detta ”lapptäcke” av rörelser kommer också textilkonstnären Anna Nordström att skapa ett konstverk som ramar in hela rummet.

– Vi kommer att testa olika duo-aktiviteter som bugg, dubbelhopprep, brottning och synkroniserat simhopp. Men också undersöka vilka relationer och stämningar som man kan skapa i ett litet rum, säger Stina Nyberg, koreograf.

– Vi är på jakt efter spännande detaljer och mönster, och kanske lite tvetydiga uttryck, säger Stina.

– Det blir som en klubb insprängd i en glansig tygväska, säger Stina och skrattar.

Lucky Numbers ingår i Riksteaterns koreografserie. Senast Stina Nyberg arbetade med Riksteatern var hösten 2018 när hon turnerade med sin blixtrande soloföreställning Thunderstruck.

Dansare: Lisa Janbell och Ama Kyei

Koregrafi: Stina Nyberg
Scenografi/Ljusdesign: Josefin Hinders
Komposition/Ljuddesign: Hermione Frank
Formgivning: Anna Nordström (textildesigner)

Producent

Riksteatern

Turnéplan