Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: RES

Lucky Numbers

Dans

En duett, två dansare, tusen möjliga danser.

I Lucky Numbers möter vi två dansare som rör sig till musiken, till varandra, till en inre känsla och i en föreställd värld.

I ett lapptäcke mellan aktioner och reaktioner rör sig dansarna Lisa Janbell och Ama Kyei på gränsen mellan bilder och upplevelser, till en pumpande rytm med ständigt föränderliga relationer. Stina Nybergs nya verk för Riksteatern är skapat i nära relation med DJ:en och kompositören rRoxymore och framförs i ett rum skapat av Josefin Hinders i samarbete med textilkonstnären Anna Nordström. Hennes Youtube-inspirerade lapptäcken ramar in rummet till en plats för gemensamma upplevelser.

”Lucky Numbers är verkligen en duett med dansarna Lisa och Ama som huvudpersoner - som klubbkids, vänner, dansare och som människor som skapar ett rum som på något sätt vibrerar. De är upptagna med att undersöka vad det egentligen betyder att “digga” till musik och de gör det hela tiden i förhållande till varandra och till publiken som omger dem.” (Stina Nyberg)

Dans: Lisa Janbell och Ama Kyei

Koreografi: Stina Nyberg i samarbete med dansarna
Musik: Hermione Frank aka rRoxymore
Scenografi, ljus och kostymdesign: Josefin Hinders
Textilkonst: Anna Nordström
Maskör: Rebecca Afzelius
Teknisk samordnare, scenmästare och turnéledare: Johan Rydén
Ljud- och ljustekniker: Per Fritz
Koreografisk rådgivning: Maryam Nikandish
Workshops: Amelis Riquelme Nicoletti, Emma Rozgoni och Anna Ståhl
Danscoachning: Mona Namér
Dansare under research: Bambam Frost
Trailer och pressfoto: José Figueroa
Lanseringsbild: Res

Producent

Riksteatern

Video

Recensioner

Barometern

2021-10-03

"Det är en inspirerande föreställning. Man blir lite lycklig. Man får verkligen lust att dansa själv. Och se vartåt det barkar och kanske är det just det som känns så befriande med Lucky Numbers. Här finns inga krav, ingen som bestämmer över en, hur man ska röra sig, föra sig, överhuvudtaget vara som människa. Bara rörelseglädje och ett nyfiket utforskande i en tid med trånga kropps- och personlighetsideal. Så det är bara att dansa på, strunta i hur man tar sig ut utifrån. Låta det inre jaget få dansa."

Till recensionen