Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Carl Thorborg

Measured Moments

En hyllad och humoristisk dansmonolog om kroppsspråk och sociala koder.

Hur begränsas vi människor utifrån kön, klass och färg? På vilket sätt formas vi in i mentala och fysiska mönster? Measured Moments är en tankeväckande dansföreställning som undersöker kroppens anpassning till historisk makt och rasistiska fördomar, och som testar hur sociala instruktioner och stereotypa föreställningar påverkar oss och vår omgivning. Är vi egentligen alla en del av ett mänskligt dressyrprogram?
 
Akt 1
En dansföreställning om kroppsspråk och sociala koder. En renodlad föreställning i klassisk mening med musik av bland annat Lullatone, Tjajkovskij, Chopin och Bach.

Akt 2
En fristående del som antingen kan genomföras i samband med föreställningen eller hemma i ditt eget kök:

I samband med föreställningen: Andra akten övergår i en guidad tur där publiken får följa instruktioner, dricka kaffe och prova sociala koreografier via sina smartphones och hörlurar, allt från era egna sittplatser. Det blir en lekfull upplevelse som handlar om hur vi påverkas av relationer och maktstrukturer, av instruktioner och av vår position i olika sammanhang.

På den/de spelorter där andra akten genomförs hemma: Slå på kaffet och följ instruktionerna.

– Det är spännande, smärtsamt och roligt att arbeta med hur kroppen hela tiden formas och koreograferas utifrån våra sociala förväntningar. Ett tema som jag tror berör oss alla, säger Sandra Medina.

Sandra Medina är dansare, koreograf och skådespelare. Measured Moments är skapad inom ramen för NPP på DOCH, d.v.s. nya performativa praktiker på Dans och cirkushögskolan. Föreställningen har hyllats för sin spännande och gränsöverskridande form och valdes ut till Scenkonstbiennalen 2015 – Sveriges största festival för teater, dans och musikteater.

Viktig information
Om du har smartphone och hörlurar, ta med dessa. De blir redskap som behövs för att ta del av andra akten. Begränsat antal hörlurar finns att låna.

Sandra Medina

Av: Sandra Medina / Bastardproduktion. Scenrum/kostym/loppa: Hanna Cecilia Lindkvist. Konstruktion av hemsida som används i akt 2: Nicklas Wedin. Musik: Lullatone, Tjajkovskij, Chopin, Bach.

Bilder