Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Markus Gårder

4 okt | Umeå

O U T

Barn/Familj,

Streetart,

Samtida cirkus

Ett överraskande, humoristiskt och poetiskt cirkusuniversum!

Överraskande, fantasifullt och poetiskt. Följ med till ett vackert och tillitsfullt cirkusuniversum för hela familjen. Här är skörhet och lekfullhet centralt. Här samsas hinkar, humor, fara, drömmar och nervpirrande luftakrobatik.

Hinkar. Hur ofta tänker du på hinkar? Trapetskonstnärerna Morgane Stäheli och Sébastien Klink använder sig av en liten hink varje dag. Där förvaras det puder som de behöver för att få ordentligt fäste när de utför sin hisnande cirkusdisciplin; partrapets.

I O U T får artisterna oss att upptäcka hinkars oändliga möjligheter. På marken och i luften; med olika former, storlekar och material. Det blir dessutom dans i slowmotion, discobollar i fritt fall och finurligt unika lösningar på absurda problem och situationer. När de finner ett sätt att kommunicera är det dags att flyga på trapetsen. De behöver förhålla sig till faktorer som risk, tillit, balans och höjd. Energin färdas, omvandlas och delas.
”I O U T skapar vi en poetisk och intim men ändå absurd upplevelse. Vi leker med mjukhet och skörhet samtidigt som överraskningar och risktagande aldrig är långt borta”, säger Morgane och Sébastien.Half In Company är ett svenskt cirkuskompani bildat av de schweiziska cirkusartisterna
Morgane Stäheli och Sébastien Klink, utbildade vid bland annat DOCH i Stockholm. De möttes redan som barn på cirkusskola hemma i Schweiz, och har skapat och arbetat tillsammans sedan dess. I deras vision ingår att göra vardagsföremål levande och att skapa oväntade installationer. Deras cirkusspråk inspireras av spel, riggmekanismer och enkelhet. O U T är kompaniets första produktion.

O U T spelas under hösten 2024 även som skolföreställning för mellanstadiet (åldern 10–12 år). Dessa föreställningar står som ”Abonnerad” i turnélistan.
Rekommenderas från 6 år på publika föreställningar

Föreställningslängd: 50 min

Produktionen är ett gästspel av Half In company för Riksteatern.
På turné med Riksteatern hösten 2024.

Morgane Stäheli och Sébastien Klink

Av: Half In company
Idé, koncept: Morgane Stäheli och Sébastien Klink
Musik: Knut Olav Rygnestad
Ljusdesign: Vilhelm Montan
Yttre öga: Camilla Run, Kolja Hunneck och Marie Moberg

Producent

Half In Company i samarbete med Riksteatern

Turnéplan