27 jan|Fagersta

Räven i den kolsvarta natten

Teater Barn/familj

En varm och pyttelite otäck saga om att få komma in i värmen.

I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och kylan. Den ena efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in alla små kompisar i sin lilla håla. För det är inte bara mörkt och kallt, det är också lite farligt där ute...

Alla små djur i skogen är rädda för räven för den är ju både listig och farlig. Djuren söker skydd hos kaninen för de har både sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen!

Kaninen är snäll och öppnar dörren, den tar hand om alla sina kompisar och tillslut är det alldeles fullt i kaninens stora säng. Men då knackar det på dörren och den lilla rävungen står utanför och skakar...den har tappat bort sin mamma!

Detta är en alldeles underbar historia om att ta om hand varandra. Om att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. När den stora rävmamman tillslut dyker upp och är alldeles utom sig av oro blir även hon insläppt och glädjen vet inga gränser. Alla små djur får plats i rävmammans stora svans, ingen ska frysa och ingen ska vara rädd.

Föreställningen väcker många frågor och uppmuntrar till samtal om rädsla och utanförskap, om behovet av att ta hand om varandra och om förutfattade meningar.

Medverkande

Katarina Krogh, Ola Johansson

Konstnärligt team

Regi: Peter Engkvist, Efter en bok av Alison Green och Deborah Allwright, Scenografi: Lina Serning och Peter Engkvist

Producent

Teater Pero

Turnéplan