Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Mikael Sundberg / Retusch: Johanna Kallin

Romeo och Julia på Gullbacken

Klassiker,

På svenskt teckenspråk,

Teater

En kärlekshistoria om en längtan som vi alla bär inom oss.

På äldreboendet möter vi den ensamma döva Johanna som inte har tillgång till sitt eget språk, teckenspråk, tills Roberto, som också är döv, flyttar in. Äntligen vaknar Johanna till liv igen. Passion uppstår mellan demens och sjukdom. Bland växande kärlek, Shakespeares blankvers, okunnig vårdpersonal och oförstående anhöriga får kampen för den hemliga kärleken ännu mer glöd.

Riksteatern Crea gör om en av William Shakespeares mest välkända verk och förlägger handlingen till ett äldreboende i både nutid och medeltidens Verona. Varken i Verona eller på äldreboendet råder det fred och familjefejden växer. Vilket öde väntar kärleksparen?

Romeo och Julia på Gullbacken är en föreställning om kärlek i livets slutskede och längtan som vi alla bär inom oss, längtan att bli älskad och förstådd på sitt eget språk. Föreställningen lyfter ett politiskt och medmänskligt perspektiv. Vad händer när vi blir äldre? Vilken omsorg har vi rätt till vid ålderns höst?

I den här unika och viktiga föreställningen står publik- och kritikerrosade skådespelaren Gunilla Vestin Wallin åter på scen som Johanna. Roberto spelas av den internationellt berömda teckenspråksartisten Giuseppe Giuranna. I övriga roller ser vi Joakim Hagelin Adeby, Mette Marqvardsen och Robert Fransson. Bearbetning av Anders Duus som tidigare för Riksteatern Crea skrivit Odysséen och Nattgäster. Regi av Debbie Z. Rennie som senast regisserade Parismiddagen för Riksteatern Crea.



Rekommenderas för: unga och vuxna från 13 år och uppåt.

Läs mer om Riksteatern Crea, som sedan 1970 spelat teater för döva och hörande barn, unga och vuxna.

Giuseppe Giuranna
Gunilla Vestin Wallin
Joakim Hagelin Adeby
Mette Marqvardsen
Robert Fransson

Manus: Anders Duus
Regi: Debbie Z Rennie
Scenografi: Märta Fallenius
Kostym: Lars Otterstedt
Mask: Anna Olofson
Ljusdesign: Charlie Åström
Musik: Niklas Swanberg

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Urban Jörén

Video