Skip to main content
Bild: Valentin Experience / Fotograf: Nadim Elazzeh

3 feb | Sundsvall Inställd

Stortorget

Komedi,

Teater

Ett tänkvärt och komiskt drama om vad som hände med Olof Palmes dröm om Sverige.

Jan och hans vänner Wilma, Stefan och Per är andra generationens chilenare i Sverige och älskar Olof Palme. De har alla en stark relation till det Sverige som en gång gav deras föräldrar exil från diktaturen i Chile. En dag vaknar Jan upp på Stortorget tidigt en morgon med ansiktet sönderslaget. Två turister närmar sig honom och frågar om han är Olof Palme. I Stortorget skärskådas ljuva drömmar och bittra förluster i ett absurt och komiskt drama om vad som hände med Olof Palmes dröm om Sverige. För manus och regi står en av Chiles stora internationella stjärnor, Guillermo Calderón; manusförfattare, dramatiker och teaterregissör, flerfaldigt prisad för sina verk inom film och teater.

Pjäsen är specialskriven för Riksteatern och med värme och humor berättar den om andra generationens chilenare, de har ärvt drömmen om den perfekta socialdemokratin. För manus och regi står en av Chiles stora internationella stjärnor, Guillermo Calderón; manusförfattare, dramatiker och teaterregissör, flerfaldigt prisad för sina verk inom film och teater. Med en förmåga att gestalta komplexa fenomen ger Calderón oss här nya intressanta perspektiv på vårt svenska samhälle.
Hur har Sverige förändrats sedan Palmes dagar? Vilka myter om Sverige lever kvar idag? Vem har rätt? Och kan någon egentligen veta? I Stortorget skärskådas ljuva drömmar och bittra förluster.

På scen ser vi bland andra Danilo Bejarano som i många år tillhört den fasta ensemblen på Dramaten, men känns även igen från flertalet TV- och filmproduktioner, exempelvis SVT-serierna Tusenbröder, Innan vi dör och Dejta.

Danilo Bejarano
Pamela Cortés Bruna
Bianca Cruzeiro
Fransisco Sobrado

Dramatiker, regissör: Guillermo Calderón
Scenograf: Sophia Sylvester Röpcke
Dramaturg: Lisa Lindén

Producent

Riksteatern i samarbete med Folkteatern i Göteborg.

Turnéplan