Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: NorrDans

Stuff in the Park

Dans

Möt samtida dans i en park nära dig. Norrdans samarbetar med några av Nordens mest spännande koreografer i ett format där publiken kommer nära både gräs och rörelse.

Du kommer till en park. Det är grönt och inbjudande. Sommaren har just kommit och parken känns som målad i neon. Publiken blir uppdelad i fyra grupper och varje grupp möter en till flera dansare som tar med dem till en plats i parken.

Fyra nordiska koreografer i ett avskalat men blommande format.

Norska Ingrid Berger Myhre har gjort sig känd som en konsekvent och lekfull koreograf. I mellanrummet mellan språkets konstruktioner och koreografins organisationssystem placerar hon sina verk. Det blir dansant grammatik och semantiska hopp när Berger Myhre skapar intelligent och uppsluppen koreografi.

Den lovande svenska koreografen Philip Berlin skapar extrema och artikulerade danser som suger in åskådaren i intensiva ögonblick av fullkomlig koncentration.

Danska Sigrid Stigsdotter skapar emotionella verk där dansarna rör sig mellan dröm och verklighet. Hennes verk känns nästan som att titta in i något ytterst privat och ofta konstigt, det blir mjukt och hårt om vartannat.

Finska Janina Rajakangas har arbetat mycket med amatörer i sitt konstnärskap. Det är politiskt, humoristisk och normkreativt.

Sam Huczkowski
Kevin Julianto
Leila Verlinden
Chang Liu
Jonathan Starr
Damini Gairola
Lander Casier
Alberte Buch Gøbel
Sierra Kellman

Ingrid Berger Myhre
Philip Berlin
Janina Rajakangas
Sigrid Stigsdotter

Producent

NorrDans